Hlavní obsah

Teplice - Karviná 4:1Teplice porazily Karvinou a vykročily za záchranou v lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Mareš 1 : 0
42. Žitný 2 : 0
49. Lingr 2 : 1
73. Trubač 3 : 1
87. Moulis 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic zvítězili v úvodním kole nadstavby první ligy ve skupině o záchranu nad Karvinou 4:1. Za Severočechy postupně skórovali Jakub Mareš, Patrik Žitný, Daniel Trubač a Pavel Moulis, za hosty na začátku druhé půle snížil Ondřej Lingr. Severočeši podruhé za sebou nastříleli čtyři góly a přiblížili se udržení v soutěži. Na dvanáctém místě tabulky mají už osmibodový náskok před čtrnáctou Karvinou, která zůstává na první barážové pozici.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z prvního gólu proti Karviné - zleva autor branky Jakub Mareš, Patrik Žitný a Lukáš Mareček.

Článek

Tepličtí v úvodu hráli až příliš opatrně a s výjimkou Hyčkova centru směřujícího pod břevno dlouho nebyli nebezpeční. Hosté působili živěji, byli aktivnější a především získávali převahu středu hřiště.

Všechno ale změnil první gól Severočechů, kterým situaci výrazně ulehčili hostující stopeři. Ve 33. minutě našel Hyčka centrem zcela volného Jakuba Mareše před brankou a jeho hlavička znamenala nejen vedení, ale také zjevné uklidnění domácích do další fáze hry.

Od té chvíle si Tepličtí vypracovávali šance, ale Řezníček ani Čmovs nedokázali přidat druhý gól. To se Severočechům podařilo až ve 42. minutě, kdy Žitný využil zkrat hostujícího gólmana Bolka při vyběhnutí a z 25 metrů poslal míč do opuštěné branky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Patrik Žitný z Teplic se raduje z druhého gólu proti Karviné.

Krátce po pauze mohl kapitán Jakub Mareš potvrdit domácí výhru, ale při svém úniku se nechal dostihnout a bylo po šanci. Brzy tak přišel trest v podobě inkasované branky. Tepličtí si nepohlídali přízemní přihrávku, kterou vyslal Ba Loua před branku a Lingr pohotově snížil. Slezané venku v lize skórovali po devíti zápasech.

V 56. minutě mohlo být dokonce vyrovnáno po nepřehledné skrumáži v malém vápně, kde musel nejdříve Kučera odvracet z brankové čáry a následně Guba nastřelil břevno.

Pak přišly velké chvíle domácího Moulise. Nejprve spálil svoji první šanci, ale v 73. minutě už byl u třetího teplického gólu, který definitivně rozhodl o osudu utkání. Při průniku do šestnáctky byl faulován Janečkou a podle všeho by došlo na penaltu, rozhodčí ale nechal akci dokončit a nabíhající Trubač poslal míč přes Bolka do sítě.

Nakonec se i Moulis dočkal i branky poté, co v 87. minutě vystihl špatnou souhru Bolka se Šindelářem při rozehrávce. Na závěr pak stejný hráč ještě nastřelil tyč.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Teplice - MFK Karviná 4:1 (2:0)
Branky: 33. J. Mareš, 42. Žitný, 73. Trubač, 87. Moulis - 49. Lingr. Rozhodčí: Lerch - Poživil, Ratajová. ŽK: Mareček, Kučera, J. Mareš - Taiwo, Guba, Qose. Diváci: 1260 (limit 2500 osob na stadionu).
Teplice: Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček - Kučera - Hyčka (59. Černý), Žitný (84. Ljevakovič), Trubač (85. P. Mareš), Moulis - J. Mareš (63. Radosta), Řezníček. Trenér: Hejkal.
Karviná: Bolek - Ndefe, Šindelář, Rundič (46. Janečka), Čonka - Smrž, Mangabeira (85. Hanousek), Qose (78. Bukata) - Ba Loua (78. Vukadinovič), Lingr, Taiwo (46. Guba). Trenér: Jarábek.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Olomouc 33 39 : 40 40
2 Teplice 33 37 : 51 38
3 Zlín 33 30 : 52 33
4 Karviná 33 25 : 46 27
5 Opava 33 17 : 50 25
6 Příbram 33 21 : 55 25

Reklama

Související témata: