Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Budějovice 2:1Vzpomínky nakonec Mladé Boleslavi pomohly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Novák 0 : 1
66. Ladra 1 : 1
89. Mašek 2 : 1
Záznam online reportáže

Před rokem si Mladá Boleslav proklestila z nadstavbové skupiny play off cestu na evropskou pohárovou scénu, letos by si chtěla tažení zopakovat a napravit tak nepříliš vydařenou sezonu. „Víme, o co se hraje a jak se play off hraje, což by pro nás měla být výhoda,“ evokoval stoper Středočechů Jakub Klíma vzpomínky na minulost. Jeho týmu skutečně pomohly, protože díky podstatně zlepšenému výkonu v druhém poločase totiž první semifinále play off zvládl, vyhrál 2:1, takže před odvetou příští sobotu má k postupu blíž než Jihočeši.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Českých Budějovic Zdeněk Křížek a jeho spoluhráč Benjamin Čolič po vychytané penaltě.

Článek

Neskutečné, jaké chyby jsou Weberovi svěřenci schopni vyrobit a co všechno dokážou napáchat. Proto žádný div, že na vítězství čekali sedm kol. Nevyhráli totiž v šesti zápasech základní části ligy a až první semifinále play off o Evropskou ligu s Českými Budějovicemi dokázali zachránit.

Ale poté, co inkasovali, neproměnili penaltu, dvakrát nastřelili tyč a zahodili několik šancí si prožili nervy...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Dominik Janošek z Boleslavi a Patrik Čavoš z Českých Budějovic.

Už po čtvrthodině totiž nechal Zelený odcentrovat Mészárose a Křapka namísto toho, aby jeho zaváhání v šestnáctce napravil, jen udiveně přihlížel, jak vysoko je schopen hostující Novák vyskočil. Obránce Jihočechů se dostal ve vzduchu o dobrou hlavu nad něho a samozřejmě skóroval.

Pochopitelně že vstřelený gól další průběh prvního poločasu poznamenal. Zvláště, když šest minut poté selhal Budínský i při exekuci pokutového kopu. Sudí Proske ho nařídil za ruku v šestnáctce, ale kapitán Středočechů ji neproměnil.

Hosté, jimž pochopitelně chyběl zraněný brankář Drobný, distancovaný Kladrubský a v druhém poločase i Sivok, jemuž se obnovilo zranění kolena, tak nejtěžší chvíli přežili, a když ve slibné střelecké příležitosti minul bránu i Ladra, přebrali díky přesnější kombinaci, pohyblivosti i větší chuti aktivitu zase oni.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jiří Klíma z Boleslavi a Ivan Schranz z Českých Budějovic.

Mladá Boleslav se probrala až po změně stran, kdy se konečně dostala ke hře, kterou předváděla na podzim. Pravdou je, že za přispění Jihočechů, kteří začali bránit vedení, hráli hodně pasivně, ztráceli spoustu a vůbec se nepouštěli do rychlých výpadů jako do přestávky.

Tyč trefená Budínským v 53. minutě je sice varovala, ale výstrahu nevzali vážně. Samozřejmě na to doplatili... Wágner vybojoval v šestnáctce míč, předložil ho Ladrovi a ten skóre srovnal. A dvě minuty mohl Wágner dokonce stav zápas otočit, ale netrefil prázdnou bránu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Českých Budějovic Zdeněk Křížek.

Co nesvedl on, napravili v 89. minutě Fulnek s Maškem. I před střídajícím Maškem vracejícím se na ligovou scénu po vážném zranění totiž zívala prázdná brána, ten ji ale trefil, takže Středočechům přece jen zajistil výhru a slibnější pozici pro odvetu příští týden na jihu Čech.

Nadstavba - úvodní utkání semifinále skupiny o Evropu:
Mladá Boleslav - České Budějovice 2:1 (0:1)
Branky: 66. Ladra, 89. Mašek - 14. Novák. Rozhodčí: Proske - Kříž, Dresler - Orel (video). ŽK: Zelený, Túlio - Talověrov, Mészáros, Ledecký.
Ml. Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený - Hubínek (31. Wágner), Janošek (80.Túlio) - Ladra (88. Douděra), Budínský, Fulnek - Jiří Klíma (46. Mašek). Trenér: Weber.
Č. Budějovice: Křížek - Čolič, Sivok (46. Havel), Talověrov, Novák - Mészáros (71. Ledecký), Čavoš, Javorek, Šulc (88. Kulhánek), Mršič (62. Brandner) - Schranz. Trenér: Horejš.

Reklama

Pavouk - Skupina o Evropu

  • semifinále

  • 27.06.20      15 : 00
    Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav České Budějovice - logo České Budějovice
    2 : 1
    první zápas 2 : 1, postupuje Boleslav
  • 27.06.20      17 : 00
    Slovácko - logo Slovácko Bohemians 1905 - logo Bohemians 1905
    1 : 2
    první zápas 1 : 2, postupují Bohemians
  • finále

  • 07.07.20      20 : 00
    FK Mladá Boleslav - logo FK Mladá Boleslav Bohemians 1905 - logo Bohemians 1905
    1 : 2
    první zápas 3 : 0, postupuje Boleslav
  • 12.07.20      17 : 00 kvalifikace o EL
    FK Mladá Boleslav - logo FK Mladá Boleslav FC Slovan Liberec - logo FC Slovan Liberec
    0 : 2
    vítěz skupiny proti 5. týmu skupiny o titul