Hlavní obsah

Plzeň musí na Slavii vyhrát, sudičky jí však příliš nakloněny nejsou

Praha

Už od začátku jara je jasné, že jediným týmem, který může fotbalovou Slavii ohrozit v cestě za obhajobou titulu, je plzeňská Viktoria. První šanci dostat se na kontakt Západočeši 6. června nevyužili, když v Edenu jen remizovali. Ve středu večer mají další možnost, už poslední. Sudičky jim každopádně příliš nakloněny nejsou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Stanislav Tecl ze Slavie a David Limberský z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní jsou ve šlágru podle bookmakerů domácích sázkových kanceláří favoritem. A tipující se s nimi shodnou. Výhru Slavie totiž preferuje okolo přesvědčivých 80 % sázkařů, remízu, která taktéž hraje do karet domácím, zvolilo 10 % sázkařů, vítězství Viktorie tak nachází pochopení pouze u zbývajících deseti procent.

„Před posledním střetnutím Slavie s Plzní jsem tipoval remízu, která nakonec byla. Hrál se opatrnější zápas. Teď bych to viděl tak, že Plzeň musí a bude útočit na tři body. Proto bude víc myslet na útočnou fázi než na obranu a Slavia toho využije, vyhraje a zajistí si tři kola před koncem nadstavby titul," tipuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Poslední vzájemný duel všem zainteresovaným hodně napověděl. Jakkoliv zápas skončil smírem, Slavia byla viditelně lepší. Plzni už jde tentokrát o všechno, kouč Guľa proto musí riskovat, a hlavně směrem dopředu něco vymyslet. Defenziva sešívaných je nicméně o parník nejlepší v lize, Trpišovského svěřenci mají navrch i v důrazu a umí hrozit rychlými protiútoky. Západočeši to každopádně budou mít nesmírně složité, na Slavii dokázali naplno bodovat naposledy v roce 2014," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Lídr je ve větší pohodě

„Viktorka bude muset tlačit na výhru. Slavia má pohodlný šestibodový náskok a tlak ze strany hostí jí obvykle vyhovuje, takže půjde do utkání ve větší pohodě," přidává se Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Plzeň se Slavii sice neuvěřitelně přiblížila, ale teď bude sama paradoxně pod větším psychickým tlakem. „Pro Viktorii je to poslední šance. Buď bude brát tři body a s tříbodovým odstupem tři kola před koncem Slavii zavaří, nebo nic. Prohra automaticky znamená pro Plzeň 2. místo a remíza jen oddálí korunovaci Slavie," tuší s velkou dávkou jistoty Urbanec.

Ztratit titul? Holé šílenství!

Promarnit titul v situaci, ve které se Slavia nachází, by se rovnalo holému šílenství. Kurz sešívaných na vítězství v soutěži je aktuálně 1,04:1, opravdu pravověrní fanoušci Plzně si na svůj tým mohou vsadit v kurzu 9:1.

Červenobílým také nahrává, že díky dalšímu rozvolňování opatření je podpoří o něco větší porce fanoušků.

„Slavia od nucené přestávky v lize neprohrála a herně se zdá ve skvělé formě. Plzeň má v lize sice stejně dobré výsledky, ale před týdnem prohrála v poháru se Spartou a herní výkony začaly trochu kolísat," všímá si Světlíková.

Sázkaři také tuší, že každý tým dá v utkání alespoň jeden gól (1,79) a často sázejí i na výsledek zápasu bez remízy s tipem Slavia (1,44). Bezbrankové remízy se nedočkáme (tutovka 1,10, že padne alespoň jedna branka).

Reklama

Související témata: