Hlavní obsah

Padli si kolem krku! Rudým patří velký dík, píšou nadšení fandové Baníku sparťanům. A slávista tleská

Praha

Dostali se do hlediště, i když to v současnosti není zrovna žádoucí. Příznivci Baníku dokonce vytvořili při zápase se Spartou kotel na jedné z letenských tribun, ač domácí klub avizoval, že s hostujícími fandy nepočítá. Snahy diváků o proniknutí co nejblíže k ligovému fotbalu se tak přes omezení s ohledem na koronavirovou realitu dostaly do další fáze. Začínalo se děkovačkami kdesi za tribunami, teď už se zjevně bez větších problémů do hlediště dostanou i příznivci soupeře.

Foto: Sport.cz

Fanoušci Baníku při zápase na Spartě.

Článek

V případě Sparty to s příchodem cizích fandů na jednu stranu vypadá záhadně, protože klub nabízí lístky jen svým nejvěrnějším permanentkářům, na druhou to zase působí docela logicky, když lístky jdou věrnost nevěrnost zjevně v mnoha případech obratem dál. V tomto případě mělo na šlágr od fanoušků Sparty putovat 50 sehnaných vstupenek pro rivaly, které navíc pustili přes svou tribunu na zápas

„Padesátka Chacharů se objevila na tribunách letenského stadionu," píše se na stránkách baníkovských ultras (Chacharů) pod fotografií ze zápasu na Spartě.

Jak se tam dostali? Kouzlo? Kšeft? „Jelikož jsou sektory hostů z nařízení ligových mocipánů zavřené, vstup na tribuny nám umožnili fanoušci Sparty, kteří nám sehnali příděl vstupenek. Za což rudým patří velký dík!" vysvětlují ostravští fandové s vděkem přátelskou výpomoc, ač jindy mezi oběma tábory vstřícnost rozhodně nepanuje. Teď si jindy znesvářené strany obrazně padly kolem krku.

Chachaři ještě přidali ironický komentář. „Z kuloárů víme, že největší "radost" z naší přítomnosti měl předseda ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda. Je vidět, že lidem na nejvyšších pozicích opravdu na fanoušcích záleží..."

LFA čelí kritice diváků poměrně často. Souhlasné stanovisko s průnikem cizích fandů na Letnou přichází i z neutrální půdy, tábora slávistických příznivců. „Fanoušci si musí pomoci sami. Ostatně jako vždy. Obrovský respekt před ACS i Chachary!" píše se na jednom z twitterových účtů.

Reklama

Související témata: