Hlavní obsah

Hloupost mu dali sežrat, teď se liberecký diblík vrací: Doufám, že pomůžu k vítězství

Liberec

Na Spartě v prvním kole skupiny o titul útočník Jan Kuchta Liberci chyběl kvůli vyloučení v semifinále poháru, v dnešním Podještědském derby už autor pěti jarních branek může opět soupeře trápit. „Na hřiště se už hodně těším. Ta červená karta mě hodně mrzela. Hrozně bych si vyčítal, kdybychom v poháru nepostoupili. Ale teď nás čeká derby. Doufám, že se vrátím do sestavy pomůžu k vítězství,“ hlásí liberecký útočník.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Kuchta z Liberce a Michal Vepřek z Olomouce.

Článek

Dala vám kabina zbytečné vyloučení „sežrat", jak se říká?

Spoluhráči až tak ne, hlavně však realizační tým. Zaplatil jsem i občerstvení. Udělali jsme si to hezký, tak to snad trochu pomohlo. Za takovou blbost se holt platí dvojnásob.

Před třemi týdny jste už v Jablonci dokázali vyhrát v základní části. Zvyšuje to vaše sebevědomí, když víte, jak na svého rivala?

Víme, jak ně, jenže oni se připraví úplně jinak a budou nám chtít prohru vrátit. Vynasnažíme se hrát, na co jsme zvyklí, máme to tak postavené. Uvidíme, s čím Jablonec přijde. Ovšem bude to o nás a jak k tomu přistoupíme my. Chceme si odvézt tři body.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jan Kuchta z Liberce (druhý zleva) se raduje z gólu.

Zvyšuje šanci na úspěch to, že jablonecký útočník číslo jedna Martin Doležal se na jaře střelecky trápí?

Doležalovi to teď sice nepálí, ale pro Jablonec je hodně platným hráčem. Je výborným útočníkem a v šestnáctce mu nesmíme dát žádný prostor. Jsou tam však i další hráči, kteří jsou vepředu hodně aktivní, například Sýkora. Musíme se je snažit pokrýt úplně stejně jako předešlý zápas.

Je velkou motivací skončit před Jabloncem?

Samozřejmě, je to náš největší rival! Ještě nás pak čekají tři těžké zápasy plus finále poháru. Každopádně chceme navázat na to, co jsme hráli po koronavirové pauze.

Vaše hra na hrotu s aktivním presinkem je fyzicky hodně náročná, jak nahuštěný program zvládáte?

Je to náročný, ale musím zaťukat, drží mi zdraví, takže můžu sprinty, náběhy a pracovitost praktikovat. Dá se říct, že to mám v sobě. Trénuji tak a přenáším to do zápasu, takže to není tak těžké. Zápasy jdou sice rychle po sobě, ale zase tolik netrénujeme. Pak se stačí jen rozběhat, trochu zadejchat a cítím se fakt dobře. Jsme dobře natrénovaní. Myslím, že na nás ani není nějak znát, že furt valíme.

Reklama

Související témata: