Hlavní obsah

Na čaroděje Vaniaka recept nemám, přiznává před derby sparťanský Hubník

Zdeněk Pavlis, Karel FeltSport.czPrávo

Natěšený je obrovsky. Na derby, na Slavii, na čaroděje v její bráně Martina Vaniaka, s nímž ho spojuje fotbalová Olomouc, odkud oba do světa vyšli. „Těžko ale mohu spoluhráčům vyzradit nějaký recept, jak na Vaňouse vyzrát. Jako obránce se před něho tak často nedostanu,“ přiznávala zimní akvizice Sparty Roman Hubník, že svému letenskému týmu může před pondělním derby dávat těžko nějaká moudra.

Článek

Vaniak, to je čaroděj, Vaniak, to je opora slávistické defenzívy. Jenže síla současné Slavie je nejen v defenzívě...

Jasně, Vaniak je oporou, jež předvádí na čáře neuvěřitelné zákroky, slavisté ale mají výbornou nejen defenzívu, ale i středovou řadu, takže i na záložníky si budeme muset dávat v derby náramný pozor. Na jejich centry do vápna ještě větší, protože jsou hodně nebezpečné. Zvláště, když se vpředu pohybují Fořt, Pekhart nebo Besta, z nichž může dát branku kdokoli.

Mluvíte o nebezpečí, ale Slavia na tom byla v posledních zápasech jako vy. Také nedávala góly...

Jenže hrála dvakrát na Moravě - ligu v Olomouci, Český pohár ve Zlíně. A tak samozřejmě vycházela za zajištěné obrany. Doma před svým publikem vsadí docela určitě na ofenzivnější pojetí, takže pro nás obránce to bude v Edenu těžké.

Jenže na rozdíl od podzim sparťanská defenzíva klape, neboť společně s Řepkou jste vytvořili takřka neprostupnou stoperskou dvojici...

Pravdou je, že se naše hra zlepšila, o čemž svědčí jen dva inkasované góly, ale chyby pořád děláme. Těch se budeme muset v derby vyvarovat.

Co bude třeba přidat k bezchybné defenzívě, aby Sparta v pondělním derby uspěla...

Musíme hrát náš fotbal, snažit se držet míč na zemi a vyrážet k rychlým protiútokům. To bude zřejmě náš recept...

Na výhru? Nebo byste byl spokojený i s remízou?

Podle mého nebude hrát na plichtu ani jedno mužstvo.

Proč? Vždyť oběma mužstvům by za současné konstelace měla remíza vyhovovat.

Pro Slavii  jeden bod zase až tak moc neznamená, do jejího suverénního postavení se nijak nepromítne ani to, když derby prohraje, neboť má velký jedenáctibodový náskok. Zato my bychom se prohrou mohli z druhého místa propadnout někam na čtvrtou pátou příčku, což by bylo nepříjemné.

Zvláště, když jste se tak rychle a snadno prodrali na druhé místo, o které jako by v jarní lize nikdo nestál...

I nás to překvapilo, ale podle ještě zdaleka nic rozhodnuto není a o druhou příčku zaručující účast v kvalifikaci o Ligu mistrů se bude bojovat až do konce. Ostrava zatím hodně ztrácela, Mladá Boleslav rovněž, neboť vyhrála jen jeden zápas, zvedl se ale naproti tomu Liberec a hlavně Jablonec, který vyhrál pět ze šesti jarních utkání. O stříbrnou příčku se bude bojovat dál a my proto musíme v derby bodovat.

Takže motivace před pondělním kláním se Slavií je veliká...

Moc se těším, protože už jako kluk jsem derby pražských „S“ sledoval, i když jsme si ani netroufal snít, že bych si v nich někde zahrál. Teď je motivace o to větší. že se derby bude hrát na nejkrásnějším stadiónu v republice.

Reklama

Související témata: