Hlavní obsah

Liberec - Baník 2:1Severočeši přikovali Ostravu na šesté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
76. Pešek 1 : 0
85. Mara 2 : 0
90. Stronati (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec zlomil kouzlo gólmana Laštůvky U Nisy a ve třetím kole skupiny o titul porazili Ostravu 2:1. Slovan tak v tabulce přeskočil Jablonec, který však má zítřejší zápas v Plzni k dobru. A rovněž získal jistotu, že Ostrava již před ním v elitní skupině fotbalové ligy neskončí. Ta již může předstihnout jen Jablonec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Taras Kačaraba a Martin Zeman z Liberce se radují z druhého gólu.

Článek

Severočeši uzavřeli s Baníkem na svém hřišti základní část remízou 0:0 a stejné skóre svítilo pod Ještědem dlouho i v repete. Tentokrát „jen" do 76. minuty, kdy hosté lacino ztratili míč a chyby využil Pešek a střelou z hranice vápna otevřel skóre. Druhý gól přidal Mara a hosté jen snížili v nastaveném čase z penalty.

Liberci v generálce na středeční finále domácího poháru se Spartu oproti čtrnáct dnů starému duelu s Baníkem chyběli vykartovaní tahouni Malinský s Balutou a zápas sledoval jen z tribuny za dvě karty potrestaný kouč Hoftych. Co však zůstalo je, že důležitou roli opět hrál skvělý gólman Baníku Laštůvka.

Ten v prvním poločase úspěšně čelil dvěma stoprocentním příležitostem Kuchty. Skvělým zákrokem vychytal útočníka Slovanu v 10. minutě, kdy vyrazil jeho střelu zblízka po přiklepnutí míče Koscelníkem.

Ve 37. minutě pak bývalému reprezentantovi pomohlo stejně jako před dvěma týdny břevno. Kuchta ho nastřelil levačkou při pokusu Laštůvku přelobovat, když ho parádně uvolnil Beran, který ve středu pole nahradil Balutu.

A do třetice vyhrál v prvním poločase Laštůvka souboj s Kuchtou tři minuty před přestávkou. Aktivní Kuchta sebral míč Svozilovi, vyhnul se Stronatimu a pohotovou střelu z dvaceti metrů hostující gólman vyrazil na rohový kop.

Modrobílí pokračovali v ofenzivě i po pauze. Ve 48. minutě pálil nebezpečně Pešek po nedorozumění Laštůvky s obránci. V 60. minutě odhlavičkoval před Kuchtou míč do zázemí na poslední chvíli Stronati.

Liberec sevřel Baník na jeho půlce, hosté se především bránili a před branku domácích se dostávali zřídka. Laštůvku překonal až střelou zpoza vápna v 76. minutě Pešek a oslavil tím své středeční 27. narozeniny. Pojistku na tři body pak přidal pět minut před koncem Mara po standardní situaci. Hosté dokázali už jen snížit v nastaveném čase z penalty, kterou proměnil Stronati.

Fotbalová liga - 3. kolo skupiny o titul:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1 (0:0)
Branky: 76. Pešek, 85. Mara - 90.+6 z pen. Stronati. Rozhodčí: Proske - Hrabovský, Dresler - Houdek (video). ŽK: Kuchta, Koscelník - Lalkovič, Potočný, Smola. Diváci: 2488 (limit 5000 osob na stadionu).
Liberec: Knobloch - Koscelník (90.+4 Dvořák), Kačaraba, Karafiát, Mikula - Mara, Hromada - Zeman (90.+4 Černický), Beran (79. Michal), Pešek (79. Fukala) - Kuchta (72. Rondič). Trenér: Medynský.
Ostrava: Laštůvka - Procházka, Svozil (64. Kaloč), Stronati - Reiter (63. Buchta), Jirásek, Jánoš, Lalkovič (46. De Azevedo), Fleišman - Šašinka (46. Smola), Potočný (75. Drozd). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: