Hlavní obsah

Vítězství nad Spartou poslali do nebe. Vyhráli jsme pro Číšu, teď může v klidu odpočívat, řekli Plzeňští

V bráně borců v blízkosti Doosan Areny hoří les svíček, stovky plzeňských fanoušků se klaní a děkují Mariánu Čišovskému. Někteří z nich nezadrží slzy, se skleněnýma očima hledí k nebi a vyvolávají jméno slovenského obránce. Stejně tak během nedělního ligového šlágru se Spartou, který sledovala také Čišovského manželka Martina. Plzeňští se loučili se zesnulým kamarádem, který v noci na neděli zemřel po těžké nemoci. Vítězství 2:1 mu poslali do nebe.

Foto: Robert Neumann

Fanoušci Plzně dávají poslední sbohem bývalému obránci Viktorie Mariánu Čišovskému, který v noci na neděli zemřel po dlouhé těžké nemoci. Bylo mu čtyřicet let.

Článek

„Jsme rádi, že jsme Mariánovi mohli poslat výhru," pravil záložník Ondřej Mihálik, autor druhé branky. Se spoluhráči sice ukončili osmizápasovou vítěznou sérii Sparty, ale tohle pro ně byla naprosto nedůležitá věc. Zažili chmurnou neděli. O skonu bývalého obránce Viktorie Mariána Čišovského se dozvěděli po příjezdu na dopolední rozcvičení.

Kabinu zalil smutek a slzy. Dorazil do ní i plzeňský šéf Šádek, jehož proslov hráče dostal z nejhoršího. „Říkal, že je všechno na prd. Ale nám nezbývá nic jiného, než ukázat, jaký byl Číša celý život bojovník," uvedl Mihálik.

„Bylo nepopsatelné, co se v kabině dělo. Věřím, že se něco takového už nikdy nestane. Chcete vidět kluky, jak se těší na zápas, jak se radují ze života. Ale tohle pro ně bylo strašně moc nepříjemné. O to větší uznání zaslouží, že utkání tahle zvládli," doplnil trenér Adrián Guľa.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Transparent k uctění památky bývalého plzeňského fotbalisty Mariána Čišovského.

Cennou roli prý sehráli také bývalí parťáci Čišovského, kteří s ním v Plzni prožili několik sezon. Asistent trenéra Marek Bakoš, David Limberský, Radim Řezník, Matúš Kozáčik. Po zápase vyběhl Bakoš k manželce Čišovského, na tribuně ji objal. Celý stadion tleskal. Po děkovačce viktoriáni převzali od fanoušků dlouhý transparent s přáním: Odpočívej v pokoji, Číšo.

„Ta zpráva byla strašná, zápas byl pro nás nesmírně těžký. Ale zvládli jsme ho, vyhráli jsme. Marián může v poklidu odpočívat," řekl tichým hlasem útočník Tomáš Chorý, který vstřelil první gól Plzně.

„Děkuji klukům, že zápas dokázali solidně odehrát, a dokonce i vyhrát. Co je vzhledem k tomu, co se stalo, skoro nepodstatné. Dali tím signál svému velkému kamarádovi a člověku," podotkl Guľa, který se vzhledem k okolnostem ani nezlobil na záložníka Jana Kopice, jenž se nechal zbytečně vyloučit. „Pro kluky byla neděle náročná, nechci dělat ukvapené závěry," dodal slovenský kouč.

Reklama

Související témata: