Hlavní obsah

Trpišovský se dal na pokání. Vyčítá si Kúdelovo zranění

Praha

I po mistrovských oslavách Jablonec porazili a navíc ho obšťastnili hned čtyřmi góly, chorvatského legionáře Petara Musu nasměrovali ke koruně krále střelců, za předvedený výkon jim nadšení fanoušci v nedělní noci v Edenu aplaudovali, přesto činil slávistický kouč Jindřich Trpišovský po zápase se Severočechy pokání. Vyčítal si totiž, že do základní sestavy zařadil Ondřeje Kúdelu, který se zranil a po půlhodině musel střídat. „Neměli jsme to dělat. Kdyby nehrál, nestalo by se mu to,“ vyčítal si trenér mistrovského celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela se proti Jablonci zranil a sezona pro něho skončila.

Článek

Pochopitelně že po zdárné obhajobě mistrovského titulu chtěl Trpišovský dopřát nejvytíženějším hráčům odpočinek. Samozřejmě že chtěl dát příležitost náhradníkům, kteří v jarní honbě za titulem tolik příležitostí nedostávali a moc toho neodehráli.

„Ale přitom jsme chtěli předvést dobrý výkon, který by měl i odpovídající parametry. Proto jsme na zápas s Jabloncem skládali mužstvo tak, aby mělo kostru a tvář," zdůvodňoval slávistický kouč rošády v sestavě, v níž se v porovnání s předchozím klíčovým duelem proti Plzni objevilo hned pět jiných hráčů.

„Zajímal nás třeba výkon mladého brankáře Markoviče, stejně jako Oscara nebo Jusufa Hilála, které jsme chtěli vidět v součinnosti s ostatními. A navíc jsme si simulovali situaci, kdy třeba budeme hrát zápas o všechno, vypadnou nám tři hráči základní sestavy a my je budeme muset nahradit. Zároveň jsme ale nechtěli dělat změn až tolik, aby se to nepromítlo do kompaktnosti týmu," vysvětloval Trpišovský, proč třeba do složení obrany příliš nesahal a Kúdelu postavil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Ibrahim Traoré, Nicolae Stanciu a Ondřej Kúdela oslavují zisk mistrovského titulu.

„To proto, abychom měli na hřišti jednoho herního stopera, který je zvyklý na zátěž. Byla to chyba, asi jsme to dělat neměli. Už vzhledem k zatížení Ondry i třeba jeho nedávnému zranění, které se mu teď obnovilo na stejné noze. Má totiž prasklinu ve svalu, takže do konce sezony už nenastoupí, aby se dal do pořádku a stihl začátek letní přípravy," činil slávistický kouč pokání.

„Je to pro nás varování před zbývajícími zápasy nadstavby, aby se něco podobného neopakovalo."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články