Hlavní obsah

Tvrdík chce do vedení FAČR. Kolik miliard už do Slavie napumpovali Číňané?

Praha

Sešívaná expanze nekončí. Tři tituly během posledních čtyř let mají být jen začátek. Šéf fotbalové Slavie má ještě větší ambice. Jaroslav Tvrdík chce každý rok figurovat v základní skupině Ligy mistrů či Evropské ligy. Prostředky červenobílí mají. Od chvíle, kdy Slavii hrozil krach, už do ní čínští majitelé napumpovali částku vysoko nad třemi miliardami korun. Tvrdík také netají, že příští rok se chce posunout i do vedení českého fotbalu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tým Slavie Praha oslavuje zisk mistrovského titulu.

Článek

Sešívaní na hřišti vládnou, ale v jaké jsou finanční kondici? Čas od času se o situaci klubu také v souvislosti s pandemií koronaviru spekuluje.

Sezonu 2017/18 ukončil klub se ztrátou 366 milionů korun, účetní uzávěrka za minulý ročník ještě není známa. Jisté je, že bez finančních injekcí čínských majitelů, státní společnosti CITIC, se Slavie neobejde.

Kolik už do ní čínští majitelé napumpovali od chvíle, kdy klubu hrozil krach?

„Částka už je vysoko nad třemi miliardami korun," říká Jaroslav Tvrdík v rozhovoru pro ESAM TV, což je youtubový kanál hráčského agenta Jiřího Müllera, který s vedením Slavie spolupracuje.

Rozpočet kolem miliardy je pokrytý

Český mistr si vydělává prodejem hráčů, příjmy z přestupů během poslední sezony podle Tvrdíka přesáhly jednu miliardu. Okolo stejné výše se také pohybuje roční rozpočet. Také na Slavii dopadla koronavirová krize, šéf klubu však odmítá spekulace, že by čínské zdroje došly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík (vlevo), Jindřich Trpišovský a brankář Ondřej Kolář během besedy s fanoušky

„Do konce příštího ročníku máme rozpočet pokrytý. Těšili jsme se ale, že si dovolíme nové tréninkové a mládežnické zázemí. Zatím bych řekl, že jsou naše plány odloženy o kalendářní rok," avizuje Tvrdík.

V rozhovoru potvrzuje i svůj osobní cíl. „Slavia musí posílit a mít větší ambici ovlivňovat dění v českém fotbale i sportu. A já pro to chci udělat maximum. V příštím roce se budu ucházet, abych reprezentoval český profesionální fotbal ve výkonném výboru FAČR," plánuje Tvrdík.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice