Hlavní obsah

Zápas v Boleslavi: Odvolaná penalta, lapsus brankáře i gól v poslední sekundě

Nevídaná podívaná! Odvolaná penalta v průběhu zápasu, gól v nastavení po minele gólmana, za kterou by se styděl i kluk v přípravce, a k tomu vyrovnávací branka v posledních sekundách. To všechno nabídl zápas 28. kola v Mladé Boleslavi, kde střelou na 1:1 obral domácí o dva cenné body plzeňský Limberský. „Měli jsme si tu situaci pohlídat,“ bědovali po ztrátě hráči Středočechů.

Článek

Vypjatý okamžik stadión v Mladé Boleslavi zažil již po čtvrthodině hry, kdy hlavní arbitr Jiří Adam nejprve odpískal pokutový kop za stažení vytáhlého stopera Rolka ve vápně Západočechů, načež po domluvě s asistentem verdikt pozměnil a zadákovi Středočechů odpískal hraní rukou. „Moc jsem to nepochopil. Sudí nejprve pískne penaltu, chvíli na to rozhodnutí zruší,“ zlobil se zadák Středočechů Rolko.

Fotbalová Plzeň

Plzeň hrála po celé utkání prim, což dokládají také dvakrát nastřelené konstrukce branky v podání Horvátha a jednou Koláře. Ambiciózního soka Západočeši až do nastavení do ničeho nepustili a sami se bavili pohlednými akcemi po zemi. „Z naší strany to bylo opravdu povedené utkání. Stanovili jsme si uhrát do konce sezóny určitý počet bodů. I kdybychom je nezískali, ale hráli tak jako nyní, budu spokojený,“ netajil své pocity kouč hostí Pavel Vrba.

I ten musel v závěru sledovat infarktové okamžiky, když jeho tým nepochopitelně inkasoval po centru Ondřeje Kúdely, neboť míč ve svých rukavicích nedokázal zkrotit plzeňský gólman Ticháček, jenž se s ním překvapivě dostal za brankovou čáru a poslal tím domácí do vedení. V tu chvíli propukla na hřišti i v ochozech nevídaná radost, vždyť domácí se už po zisku tří bodů a zaváhání Liberce v Kladně viděli na druhém místě v tabulce. „Emoce samozřejmě pracovaly. Kdybychom prohráli, bylo by to nespravedlivé,“ řekl trenér Vrba.

Infarktový závěr

To ještě nevěděl, že jeho svěřenci se v zápase zaslouženého úspěchu také dočkají. V páté minutě nastavení totiž zpoza vápna napřáhl Limberský a v tu chvíli ještě rozradostněné publikum propadlo v němý a zklamaný úžas. „Měli jsme několik příležitostí, abychom v závěru míč odkopli do bezpečí, bohužel se nám to nepovedlo,“ zoufal si po skončení duelu Rolko.

„Rozhodčí avizoval, že nastaví čtyři minuty. Nevím, proč tak neučinil. To bychom mohli hrát v nastavení ještě deset nebo dvacet minut,“ hodnotil utkání po zápase hodně rozladěný kouč domácích Dušan Uhrin mladší. „Doba nastavení je daná a měla by se respektovat. Navíc nedošlo ani ke střídání,“ zlobil se trenér Mladé Boleslavi. Ta na jaře v sedmi domácích duelech slavila výhru jen jednou.

Reklama

Související témata: