Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Bohemians 1905 3:0Klokanům se Evropa vzdaluje, prohráli o tři branky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Budínský 1 : 0
51. Budínský 2 : 0
58. Fulnek 3 : 0
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Do soboty padli jen těsně se Spartou, zbývajících osm zápasů na jaře vyhráli. Rozjetí fotbalisté Bohemians 1905 ale úvodní finále skupiny o Evropu nezvládli, v Mladé Boleslavi prohráli 0:3. Dvěma góly se blýskl kapitán Budínský, třetí přidal Fulnek. Odveta se hraje v úterý večer v Ďolíčku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu v utkání proti Bohemians Praha 1905.

Článek
Fotogalerie

Utkání se rozjelo ve vysokém tempu, míč létal z nohy na nohu, akce střídala akci. Ve druhé minutě pálil nad domácí Ladra, vzápětí ztrátu Janoška ve středu pole hasil před Pulkrabem na poslední chvíli Tatajev. Po rohu střílel z hranice šestnáctky nepřesně Klokan Hronek.

Hosté výtečně zahrávali rohové kopy, každý druhý znamenal pro boleslavskou branku hrozbu. Například ten Květův ve 20. minutě: Šeda se k míči nedostal, od domácího Jiřího Klímy se následně odrazil těsně vedle tyče.

Po dalším rohu propadl balon k Jindřiškovi, který nastřelil jednoho z obránců. V 41. minutě se chytal za hlavu Levin, který spálil tutovku. Respektive jeho střelu z malého vápna duchapřítomným skluzem zblokoval stoper Tatajev. Hostující záložník si musel drbat hlavu o to víc, neboť po následném rohu přesprintoval celé hřiště Fulnek, přihrál Budínskému, který zblízka parádně zakončil pod břevno.

Boleslavský kapitán byl při chuti, zkraje druhé půle po zaváhání Levina zavěsil podruhé. To Středočechy nabudilo ještě víc, v 57. minutě trefil Fulnek tyč, za pár okamžiků už balon nasměroval do sítě - 3:0.

Klokani se snažili vstřelit alespoň jeden gól, který by jim dal šanci do odvety. Ačkoli je na zteč hnal neúnavně zelenobílý kotel, s koncovkou se v sobotu nepotkali. Před pražskou odvetou tak drží vysoké trumfy Boleslav. Od rozhodující bitvy s pátým celkem skupiny o titul o místo v předkolech Evropské ligy ji dělí jen krůček.

První utkání finále skupiny o Evropu:
Mladá Boleslav - Bohemians 3:0
Branky: 43. a 50. Budínský, 58. Fulnek. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová - Orel (video). ŽK: Jiří Klíma, Douděra (oba M. Boleslav). Diváci: 1175 (limit 5000 osob na stadionu).
M. Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený - Janošek (84. Mazuch), Túlio - Ladra (68. Wágner), Budínský (84. Mašek), Fulnek - Jiří Klíma (78. Douděra). Trenér: Weber.
Bohemians: Valeš - Köstl, Krch, Hůlka, Schumacher - Ljovin (62. Dostál), Jindřišek - Hronek (46. Mosquera), Květ (77. Vacek), Vodháněl (62. Nečas) - Pulkrab (62. Ugwu). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: