Hlavní obsah

Slavia - Sparta 0:0Smír v derby předehrou mistrovské korunovace, Kozáka sešívaní pohlídali

Poslední derby v ročníku skončilo smírem. Fotbalisté Slavie remizovali v 5. kole skupiny o titul se Spartou 0:0. Sešívaní jsou v pohodě, po utkání převezmou pohár pro mistra ligy, který měli již tři kola před koncem sezony jistý, stejně jako rival třetí příčku. Domácí navíc nedovolili skórovat Kozákovi, který tak má stejně jako vykartovaný Musa v čele tabulky střelců čtrnáct gólů. Sparta neporazila Slavii již v 11 soutěžních zápasech za sebou od března 2016 (desetkrát v lize, jednou v poháru).

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Slavie slaví po zápase ligový titul.

Článek
Fotogalerie

Slavia proti Kozákovi, takové mělo být derby před korunovací mistrovského týmu. Letenský kouč Kotal ovšem překvapil a útočníka aspirujícího na korunu krále střelců, usadil znovu jen na lavičku náhradníků. Jeho potrestaný slávistický konkurent Musa tak mohl být ze začátku v klidu.

Úvod každopádně patřil červenobílým. Masopustovu šanci na poslední chvíli uhasil Hancko, hned ve 14. minutě pak Coufal po svižné kombinaci trefil břevno. Další dva důležité zákroky pak předvedl gólman Heča. Sešívaní se pak hodně zlobili po kontaktu Štetiny s unikajícím Teclem, sudí Berka však po konzultaci s VAR faul neodpískal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí se snaží zastavit Lukáše Masopusta

Ve druhé části první půle se objevila nečekaná okénka v obraně Slavie. Měla však štěstí, že Tetteh byl ve všech případech spolehlivou konečnou všech sparťanských šancí, byť Dočkalovi či Hložkovi mohl servírovat míč do tutových pozic.

Do druhé půle už Tetteha vyměnil Kozák, hned po 25 sekundách na hřišti ovšem začal žlutou kartou. Sešívaní opět začali náporem, Heča krotil Teclovu ránu a slávistický útočník pak před prázdnou brankou těsně nedosáhl na míč.

Kvůli dýmovnicím z domácího kotle bylo derby na chvíli přerušeno, i po nucené pauze pak byl Heča v neustálé permanenci. A měl znovu také velké štěstí, když Tecl po Ševčíkově centru hlavou trefil břevno a tyč zároveň.

Sparta Eden znovu nedobyla, gól nepadl.

Fotbalová liga - 5. kolo skupiny o titul:
Slavia Praha - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Berka - Vlček, Hock - Zelinka (video). ŽK: Bořil, Stanciu, Masopust, Trpišovský (trenér), Vlček (vedoucí mužstva) - Štetina, Dočkal, Kozák, Krejčí. Diváci: 4700 (limit 5000 osob na stadionu).
Slavia: Kolář - Coufal, Frydrych, Zima, Bořil - Holeš (62. Traoré), Ševčík (90.+1 Olayinka) - Masopust (86. Hellebrand), Stanciu (86. Oscar), Provod - Tecl (86. Hilál). Trenér: Trpišovský.
Sparta: Heča - Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek - Krejčí (90.+4 Costa) - Hložek, Kanga, Dočkal (90. Vindheim), Karlsson (70. Frýdek) - Tetteh (46. Kozák). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: