Hlavní obsah

Hotovo, dvacet! Šampioni v záři ohňostroje vyrazili autobusem na flám Prahou

A teď už na plné pecky! Sešívaní si obhajobu mistrovského titulu zajistili již tři kola před koncem ligy. Po utkání s Plzní se ovšem fotbalisté pražské Slavie museli vzhledem k omezením ohledně koronaviru hodně mírnit. Navíc měli ještě tři zápasy před sebou. Středečním derby se Spartou (0:0) jim však skončila sezona, teď už se pořádně rozjedou. Do slova a do písmene, z Edenu vyrazili otevřeným autobusem na triumfální jízdu noční Prahou. Na cestu jim zářil ohňostroj.

Foto: Pavel Mazáč / CNC, Profimedia.cz

Zhruba kolem desáté hodiny večer vyrazil tým na triumfální jízdu otevřeným autobusem přes město. Vozidlo zdobily nápisy "mistři", klubový znak či dvě zlaté hvězdy, každá z nich symbolizující vždy po 10 titulech.

Článek
Fotogalerie

Volno bude krátké, ale titul se zapít musí. Šampionům začala speciální disciplína, mistrovské oslavy. Mají motto Hotovo, dvacet! připomínající počet titulů v klubové historii.

„Těšíme se hodně, kluci, kteří oslavy zažijí poprvé, si je asi užijí ještě víc. K titulu vedla těžká a dlouhá cesta, proto si všechno náležitě užijeme. Nebude se slavit několik hodin, ale spíše dní. Tak doufáme, že přežijeme všichni ve zdraví," směje se kapitán Jan Bořil.

Oslavy budou rozhodně větší než po bezprostředním zisku titulu.

„Po utkání s Plzní jsme věděli, že ještě nějaké zápasy jsou před námi. Oslavy tak musely být decentní. Všichni jsme zodpovědní, nechtěli jsme ze závěru sezony udělat bramboračku," ujišťuje brankář Ondřej Kolář.

„Myslím, že teď z nás všechno spadne. Užijeme si a pak se rozjedeme na dovolenou," těší se gólman.

Letní dovolená bude letos relativně krátká. „Hned od čtvrtka máme čtrnáct dní volno, pak už začínáme kempem v Rakousku. Příprava bude čtyři týdny, budeme mít jedno kondiční a jedno herní soustředění," avizuje trenér Jindřich Trpišovský.

Mistrovská korunovace fotbalistů SlavieVideo: SK Slavia Praha

Reklama

Související témata: