Hlavní obsah

Zůstane Kolář v Edenu? Chci si znovu zahrát Ligu mistrů, má jasno hvězda

Praha

Ani v derby neinkasoval, český rekord posunul na třiadvacet zápasů s čistým kontem v sezoně. Ondřej Kolář byl zvolen nejlepším brankářem fotbalové ligy a dost možná bude vyhlášen také jako její vůbec nejlepší hráč. „Letošního titulu si vážím víc než loňského. Změn v kádru bylo opravdu moc, ale ukázali jsme, jak jsme silní,“ pochvaluje si gólman mistrovské Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík a brankář Slavie Praha Ondřej Kolář během oslav a předání trofeje pro mistra ligy. Udrží sešívaní svou jedničku...?

Článek
Fotogalerie

Jestli sešívaní trnou, aby o někoho nepřišli, pak je to on. Svá kouzla předváděl již na podzim v Lize mistrů a v zimě měl zahraniční nabídky.

Zůstal a na jaře byl klíčovou postavou na cestě k obhajobě titulu.

Jenže co v létě...? Po Tomáši Součkovi, který v zimě zamířil do Anglie, je teď právě Ondřej Kolář s velkým přestupem na řadě. Někteří experti mu radí, že teď už by s cizinou váhat neměl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Ondřej Kolář ve svém živlu...

„Jestli zůstanu? Já bych ve Slavii chtěl být a odchytat tady i další sezonu, dostat se znovu do Ligy mistrů. Ale uvidíme, jak všechno dopadne," dává gólman fanouškům velkou naději na setrvání v klubu.

„Přál bych si, aby zůstal. Nemáme ho v plánu nikam pouštět, ale ve fotbale nikdy nevíte, kdy který klub s jakou nabídkou přijde," není si jistý trenér Jindřich Trpišovský.

„Ondra je stěžejní hráč, jeho odchod by pro nás byl nesmírně citlivý," zdůrazňuje kouč.

Riskuje a zahrává si

Slávistický šoumen vyniká nejen na čáře. Odvážným hraním nohama plní také roli libera a suverénně zakládá útočné akce. Žádná bláznivina pro něj není až příliš troufalá.

Podobných brankářů není v Evropě tolik.

„Možná riskuju až moc," uvědomuje si.

„Kluci to po mně chtějí a mě to hrozně baví. I trenéři mi hodně důvěřují. Vím ale, že je toho poslední dobou fakt dost. Kolikrát jsem pomalu na polovině hřiště, hodně si zahrávám," nevylučuje, že malér dřív nebo později přijde.

Reklama

Související témata: