Hlavní obsah

Haló, tady Pelta. Byl jsem nadšený, když mi zavolal, říká Pilař. Jablonec je pro něj novým impulzem

Praha

Ahoj, tady Míra Pelta. Chci tě do Jablonce, co ty na to? Nedávný telefonát jabloneckého klubu šéfa udělal záložníkovi Václavu Pilařovi velkou radost. Po vypršení smlouvy v Olomouci chtěl nadále zůstat v první lize. To se mu vyplnilo. S Jabloncem, kde podepsal dvouletý kontrakt, se navíc popere o evropské poháry.

Foto: Sport.cz

Záložník Václav Pilař se stal posilou Jablonce.

Článek

Jak se přestup do Jablonce seběhl?

Ještě během jarní sezony mi volal můj manažer Jirka Müller, že mě chce pan Pelta do Jablonce. Byl jsem nadšený. Klub má ambice, což je pro mě nejpodstatnější parametr. Jsem tak nastavený. Ani vteřinu jsem nepřemýšlel, že bych odmítl. Navíc s panem Peltou bylo příjemné jednání.

Šéf Jablonce a bývalý předseda FAČR má specifické vystupování...

Znám ho z reprezentace, tam jsme se roky potkávali. Měl jsem s ním vždycky skvělý vztah. Schůzka proběhla skvěle. Tak, jak měla. On řekne všechno napřímo, nevznikl vůbec žádný problém.

Ani kvůli vašim četným zraněním, které vás brzdí?

Probrali jsme úplně všechno, tedy i zdravotní stav. Byl jsem na jaře zraněný, řekl, že mě dají v Jablonci do kupy. Nastínili jsme si, jak by naše spolupráce měla v tomto směru vypadat.

Tedy model Olomouc za trenéra Jílka, který vám den po utkání nechával volnou ruku?

Přesně tak. Je pro mě důležité, abych po utkání nešel na hřiště, ale zajezdil si třeba na kole. Abych kolenu dal oraz. Ani trenér Rada s tím nemá problém. Spolupráce s ním mě láká. Nezažil jsem ho nikde, znám ale jeho práci. Je náročný, s hráči je na jedné lodi.

Oproti Olomouci pro vás příjemná změna? Na podzim jste měl spor s koučem Látalem. Nesouhlasil jste s jeho vysvětlením, že za vaší absencí v sestavě stálo zranění. Když jste se ozval, byl jste přeřazený do B-týmu.

Pro rodinný život byla Olomouc skvělá, ale já tam šel kvůli fotbalu. První rok byl v pohodě, ale druhá sezona? Strašný. Dál se k tomu nechci příliš vracet.

Vztahy s trenérem Látalem byly konstantně špatné?

(usměje se) Bez komentáře. Nechci se tím opravdu už zaobírat. Teď mám před sebou novou výzvu, nový impulz. Zajímá mě jen Jablonec. Má skvělý tým, šanci hrát evropské poháry. Hodně se těším.

Reklama

Související témata: