Hlavní obsah

Chorvati by brali Trpišovského! Musa jim českého Kloppa vychvaluje

Praha

Vypravil se domů do Chorvatska na dovolenou s nadějí, že se i po dohrávaných zápasech aspoň podělí o korunu pro krále střelců české fotbalové ligy. Mladý útočník Petar Musa na jaře vytěžil ze spolupráce s trenérem Jindřichem Trpišovským. Chorvati by měli o úspěšného kouče mistrovské Slavie velký zájem. A Musa jim českého Kloppa může jen vřele doporučit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a Jaroslav Tvrdík po mistrovské korunovaci.

Článek

Kanonýr sešívaných poskytl rozhovor serveru tportal.hr. Řeč se rychle stočila také na Jindřicha Trpišovského.

„Je to nejlepší trenér, což díky hře Slavie dokazuje," vychvaluje kouče Petar Musa.

„Jeho kvality potvrzuje také velký zájem dalších klubů, které by ho chtěly. Psalo se třeba o interesu moskevského Lokomotivu, ale jsem si téměř jistý, že trenér zůstane v České republice. Cítí se doma nejlépe, má podporu klubu a jeho vedení," líčí útočník.

Přesto dostal konkrétní otázku, zda by právě Trpišovský mohl převzít Dinamo Záhřeb či Hajduk Split. Oba prestižní chorvatské kluby údajně chtějí začít příští sezonu s novými jmény na lavičkách.

Úplně jiná fotbalová filozofie

„Jsem si jistý, že má kapacitu pro Dinamo i Hajduk, ale je tady úplně jiná fotbalová filozofie," má Musa jasno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Petar Musa spolu se sparťanem Kozákem vede tabulku střelců...

„Ve Slavii se mnohem více věnujeme kondici a síle. Nejlepším ukazatelem je, že po každém zápase máme naběháno celkem o 10 kilometrů více než naši soupeři. Nejen v české soutěži, ale také v Lize mistrů. Mimochodem, pan Trpišovský silně preferuje hru a taktiku Jürgena Kloppa, přestože nemá k dispozici takovou hráčskou třídu jako německý trenér v Liverpoolu," zdůrazňuje Musa.

Trpišovskému končí smlouva v Edenu za půl roku. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík na startu jara v půlce února avizoval, že obě strany jsou dohodnuté na jejím prodloužení o tři a půl roku.

Oficiální podpis však zatím nebyl zveřejněn.

Reklama