Hlavní obsah

Hráčem června ve fotbalové lize je Řezníček, trenérem Trpišovský

Praha
Aktualizováno

Nejlepším hráčem v první fotbalové lize se za červen stal teplický útočník Jakub Řezníček. Mezi trenéry ovládl anketu Ligové fotbalové asociace (LFA), která řídí první a druhou ligu, trenér mistrovské Slavie Jindřich Trpišovský. Skončila tak nadvláda Plzně, jejíž hráči a kouč zvítězili v předchozích dvou anketách.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Útočník Jakub Řezníček z Teplic.

Článek

Dvaatřicetiletý Řezníček zaznamenal v sedmi červnových zápasech sedm branek včetně hattricku do sítě Zlína a Teplicím pomohl k záchraně. Celkem v 25 utkáních ligového ročníku vstřelil 12 gólů. Jediná trefa mu schází k vyrovnání osobního maxima ze sezony 2015/16, kdy působil ve Zbrojovce Brno. Teplicím zbývají do konce ročníku dva zápasy.

"Já nezměnil ve své hře nic, ale hodně se změnil způsob naší týmové hry. Hrajeme kombinačně, daří se nám a pak z toho vyplývají šance pro útočníky. Je samozřejmě otázkou, kolik jich proměníme - Zlínu jsem dal tři góly, ale mohl přidat i další," líčí útočník.

V předchozích dvou hlasováních zvítězil mezi trenéry Adrian Guľa. Tentokrát jeho pozici obsadil Trpišovský, který byl ve čtvrtek podruhé za sebou zvolen i nejlepším koučem sezony. Čtyřiačtyřicetiletý Trpišovský dovedl červenobílé k obhajobě titulu a v sedmi červnových utkáních s ním mužstvo pětkrát vyhrálo a dvakrát remizovalo.

"Hodně jsme si oddechl, že se liga dohrála. V jednu chvíli vypadala situace vážně, byla spousta spekulací, že se sezona zruší. To by bylo úplně nejhorší. Bylo ve hře, že se zruší i dosavadní výsledky. Jsem rád, že zvítězila moudrost a za přičinění všech lidí se podařilo sezonu zachránit. Nejen z pohledu historie," poukazuje Trpišovský.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články