Hlavní obsah

Nové dresy pro mistrovskou Slavii překvapily! Reakce fanoušků jsou rozporuplné

Praha

Ne, Slavia v posledních dnech opravdu nenudí. Dvacátý mistrovský titul, bouřlivé oslavy, spekulace nad novými posilami, triumf v anketách, milionové zisky a naposledy i nová podoba dresů pro blížící se další ročník. Tím vším úřadující český šampion v posledních dnech baví své fanoušky. A právě aktualizovaná vizáž červenobílých barev se stala důležitým tématem posledních hodin.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík drží ligovou trofej při pozápasových oslavách mistrovského titulu.

Článek

Tradice, na kterou se nesahá. Červenobílé dresy patřily ke Slavii odnepaměti, i když se jich, stejně jako svého jména, musela v minulosti z různých důvodů vzdát. Se stejnými barvami vyrazí vršovický klub i za vytouženým mistrovským hattrickem, i když určité změny sešívaný dres přeci jen dozná.

Tak především. Na dres přibude druhá zlatá hvězdička, která bude symbolizovat druhou desítku mistrovských titulů. To hlavní však řadu fanoušků červenobílých barev pořádně překvapí. Podtisk červené poloviny dresu totiž ozdobí motiv Prahy a především pak jedné z jejích hlavních dominant - staroměstského orloje.

Foto: Sport.cz

Dresy fotbalové Slavie pro novou sezonu.

Nové dresy českého mistra se na internetu a na pár hodin i v e-shopu objevily s velkou pravděpodobností náhodně. To však pozorným fanouškům stačilo k tomu, aby se jejich podoba začala okamžitě šířit po sociálních sítích.

Podobu doznala i venkovní varianta. Levou polovinu jinak kompletně černého trikotu opět zdobí motivy hlavního města. Oficiálně by dresy měly být představeny jako tradičně na předsezonní tiskové konferenci, která by se měla konat v druhé polovině srpna.

Reakce fanoušků na novou podobu dresů úřadujícího českého šampiona se různí od pochvalných slov až po hodně nevybíravé výrazy. To však slávistické fotbalisty příliš netrápí.

Stanciu a spol. si v současné době užívají krátkého volna před zahájením přípravy na novou sezonu. Cílem bude kromě obhajoby titulu i zopakování účasti v základní skupině Ligy mistrů.

Zda jim k tomu pomůže i nová podoba dresů, se již brzy ukáže.

Líbí se vám nová podoba slávistických dresů?
ano
70,7 %
ne
29,3 %
Celkem hlasovalo 12104 čtenářů.

Reklama

Související témata: