Hlavní obsah

Costa má diplom od Cruyffa! Sparťanský pamětník je na další kariéru připravený

Praha se stala jeho druhým domovem. Stejně jako letenská kabina, kde je spolu s Bořkem Dočkalem posledním pamětníkem mistrovského treble z roku 2014. Obránce Costa Nhamoinesu i kvůli zranění odehrál v letošní sezoně za fotbalovou Spartu jen devět ligových duelů a připsal si v nich jeden gól. Hráči ze Zimbabwe končí smlouva a nad jeho budoucností visí otazník. Na život po aktivní kariéře je každopádně připravený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Costa ze Sparty Praha s portrétem Pavla Srníčka během oslav vítězství a zisku trofeje ve finále MOL Cupu v Liberci.

Článek

I kdyby měl na Letné končit, jednu trofej po dlouhých šesti letech stihl. Nedávný zisk domácího poháru v Liberci jako správný pamětník oslavil s tričkem připomínajícím tragicky zesnulého trenéra brankářů Pavla Srnička.

Novou smlouvu zatím 34letý Costa nemá a čeká se, zda bude ve Spartě pokračovat.

Prahu by každopádně nerad opouštěl. A až jednou kariéru ukončí, u fotbalu chce zůstat. Umí obstojně česky, chtěl by třeba pomáhat hráčům, kteří do Evropy přicházejí z Afriky.

Obhájil diplomovou práci

Právě končící sezonu si Kostík, jak mu v kabině říkají, každopádně navždy zapamatuje nejen kvůli jejímu průběhu na hřišti. Jak Sparta na sociální síti oznámila, Costa obhajobou diplomové práce v minulých dnech završil roční studium na Institutu Johana Cruyffa.

Jde o vzdělávací instituci, kterou založil hvězdný nizozemský fotbalista. Zaměřuje se na vzdělávání sportovců, funkcionářů a manažerů v oblasti sportovního managementu. Pobočky má v Barceloně, Amsterdamu, Stockholmu, Peru a Mexiku.

Klobouk dolů, co důrazný sparťanský obránce zvládl. Mimo fotbalový trávník se určitě neztratí.

Reklama

Související témata: