Hlavní obsah

Konec smlouvy! Odchod! Letnou opouští následovník rodinné sparťanské tradice

Praha

Prodloužení smlouvy nepřišlo. Fotbalová Sparta se loučí s následovníkem rodinné klubové tradice Martinem Frýdkem. Zatím není jasné, kam sedmadvacetiletý univerzál zamíří, podle Viktora Koláře z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje, by měl zamířit do zahraničí. Zprávu o Frýdkově odchodu přinesl web Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek ze Sparty v pražském derby se Slavií.

Článek

"Tato možnost (neprodloužení smlouvy) byla jednou z variant v rámci probíhajících jednání mezi hráčem a ACS. Martin je v nejlepším fotbalovém věku a dlouhodobě registrujeme zájem o jeho služby ze zahraničí. Absence nutnosti vynaložení přestupové částky je pak pro zainteresované kluby dalším pozitivem," naznačil Kolář, že Frýdek s největší pravděpodobností neposílí domácí konkurenci. "S finálním rozhodnutím chceme počkat na dohrání předních soutěží, které jsou vždy zásadním hybatelem pro kompletní hráčský trh. Jsme přesvědčeni, že nové angažmá posune Martina na ještě vyšší fotbalový stupeň."

S rudým dresem se odchovanec klubu rozloučil vítězstvím v MOL Cupu a třetím místem ve skončeném ligovém ročníku. Evropské poháry si za Spartu na podzim už nezahraje.

Přitom právě v nich se také zapsal do paměti fanoušků. Přestože je levonohým hráčem, parádní trefy zaznamenal pravačkou: gól v domácím utkání proti Laziu v osmifinále Evropské ligy, branku Teplicím v ligovém zápase v létě 2018 a naposledy zásah ve čtvrtfinále MOL Cupu na Letné proti Baníku Ostrava.

Frýdek byl součástí týmu, který došel do čtvrtfinále Evropské ligy v sezoně 2015/2016. Debut v dresu A-mužstva v soutěžním zápase prožil syn slavného sparťanského hráče z éry devadesátých let už v sezoně 2011/2012. Poté odešel do Senice a následně do Liberce jako součást transferu Lukáše Váchy, zpod Ještědu se po triumfu v poháru v sezoně 2014/2015 vrátil na Letnou.

Frýdek prozatím v kariéře odehrál 176 ligových zápasů. V rudém dresu si hráč, který nastupoval na kraji obrany, na křídle, nebo ve středu zálohy, připsal 23 startů v zápasech na mezinárodní klubové scéně, nosil i kapitánskou pásku. Dostal se také do seniorského národního týmu.

Frýdek je čtvrtým hráčem, který v poslední době opustil Letnou. Sparta se nedávno rozloučila s dlouholetou defenzivní oporou Costou a po skončení smlouvy odešli i stoper Semih Kaya a záložník Georges Mandjeck, kteří na Letné působili od léta 2017.

Ve Spartě působil i Frýdkův mladší bratr Christián, v minulé sezoně ovšem hostoval v Hradci Králové.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články