Hlavní obsah

Šampioni drancují Liberec! Malinský čtvrtou posilou Slavie od Ještědu

Aktualizováno

Těžko říci, kolik hráčů Slovanu nechají... Fotbalová Slavia angažovala záložníka Tomáše Malinského a po Janu Kuchtovi, Ondřeji Karafiátovi a Michalu Beranovi získala čtvrtou posilu z Liberce. Šikovný křídelník se s klubem po úspěšném absolvování zdravotní prohlídky dohodl na smlouvě s platností do června 2023.

Tomáš Malinský je novou posilou SlavieVideo: slavia.cz

 
Článek

Zajímavý přestup. Velký specialista na Spartu přichází do mužstva jejího odvěkého rivala. Ofenzivní univerzál nasázel týmu v rudých dresech už šest gólů, žádný hráč jich letenskému klubu v historii samostatné české ligy nedal víc.

„Cítím se skvěle! Zahrát si za tak velký klub bylo vždycky mým snem. Doufám, že se po hřišti v Edenu brzy proběhnu. Pro Slavii rozhodlo, že přišla nejkonkrétnější nabídka. Prokonzultovali jsme ji s manažerem a rozhodli se, že není nad čím váhat," líčí Tomáš Malinský na klubovém webu.

Ve Slavii naváže na spolupráci s Jindřichem Trpišovským, který si jeho příchod pochvaluje. „Tomáš je rychlostní typ, vždycky jsme říkali, že je nerychlejší z rychlých. Jeho předností je obrovská dynamika, běžecká vybavenost. Fotbalově a mentálně vyzrál, na jaře patřil jednoznačně mezi nejlepší ligové hráče," zdůrazňuje trenér sešívaných.

"Sbíral i body, což ho dřív v kariéře trápilo, že neměl moc asistencí a gólů. Letos to hodně změnil, navíc se ukázal v těžkých zápasech a byly to rozhodující body. Musíme se připravovat na alternativu odchodu křídelních hráčů, kteří jsou zajímaví pro evropské celky a průběžně jsou na ně nabídky," vysvětluje Trpišovský.

„Potřebovali jsme zvýšit konkurenci na křídlech. Když se nám zranil Peter Olayinka, zbyli nám klasičtí dva krajní hráči. U Tomáše je dlouhodobá věc, do Liberce jsme ho přiváděli z Hradce, známe ho detailně a víme, že je schopný se rychle našemu stylu přizpůsobit. Myslím, že je aktuálně v nejlepším rozpoložení. Rychlostní typy hráčů vyspívají vždy trochu později. Myslím, že on je jasný příklad. Kdyby se nám někdo zranil nebo někdo odešel, je schopen je ihned nahradit," pochvaluje si Trpišovský.

Derby ho láká

Malinský je vyhlášeným katem Sparty, takže derby bude zase o něco pikantnější...

„Neřekl bych, že Sparta je můj nejoblíbenější soupeř, nechtěl bych to nějak hecovat. Samozřejmě se mi proti ní daří, možná bych byl i raději, kdyby se góly rozprostřely mezí více soupeřů. Doufám, že na ně navážu. A derby? Větší zápas v České republice asi není, pokud dostanu šanci, tak se asi budu těšit hodně," usmívá se.

Záložník přišel po osvědčené trase z Liberce, může si tedy v Edenu připadat jako doma.

„Koukal jsem na soupisku a dopočítal se, že se čtrnácti klukama jsem nastupoval už v Liberci nebo Hradci. Myslím, že kabinu znám dobře. Doufám, že zapadnu," těší se Malinský.

Reklama

Související témata: