Hlavní obsah

Hotovo! Fotbalová Plzeň má novou posilu

Plzeň

Očekávaný transfer je definitivně potvrzen. Fotbalovou Viktorii Plzeň posílil záložník z Pobřeží slonoviny Adriel D’Avila Ba Loua. Bývalý hráč Karviné na západě Čech podepsal podle klubových stránek smlouvu na tři roky.

Foto: Sport.cz

Adriel D'Avila Ba Loua už patří Plzni

Článek

Plzeň 24letého křídelníka dlouho sledovala. Ba Loua v minulém ligovém ročníku třeba patřil k nejlepším co do počtu gólových přihrávek. V 52 odehraných zápasech v nejvyšší soutěži pak sám nastřílel tři branky.

„Jde o velmi zajímavého hráče do ofenzivy, který má obrovský potenciál. Jsme rádi, že se podařil jeho přestup uzavřít a věříme, že ještě zvýší konkurenci v našem týmu," pochvaluje si generální manažer klubu Adolf Šádek transfer, jehož finanční výši se oba kluby rozhodly nezveřejnit.

Rodák z Yopougonu musel stejně jako ostatní hráči Viktorie na staru přípravy absolvovat test na covid-19, během středy podstoupí zátěžové testy a ve čtvrtek už by se měl připojit k týmu.

„Viktoria je velký klub se skvělým zázemím a obrovskými ambicemi. Její zájem jsem vnímal delší dobu a tato nabídka mě hodně zaujala, mám motivaci posunout se v kariéře, budu se chtít prosadit a přispět k týmovému úspěchu," prohlásil po podpisu smlouvy Ba Loua.

Už v sobotu by se mohl objevit v přípravném duelu proti Českým Budějovicím. Pro své působení v celku ligového vicemistra si vybral na dres netradiční číslo 50.

Reklama

Související témata: