Hlavní obsah

Slavia? Nepříjemná otázka... Čelůstka však žije přítomností, Spartou

Praha

Rodina Čelůstků prožívá mimořádný červenec. Nejprve mladší Tomáš slavně postoupil s Pardubicemi do první ligy. A teď se může těšit na bratrské derby. Starší Ondřej se po devíti letech harcování v zahraničí vrací na české scénu. Nikoliv do Slavie, odkud se do světa vydal, ale k rivalovi do Sparty. „Vycítil jsem, že teď je vhodná doba. Předtím jsem zahraničí preferoval,“ líčí v prvním rozhovoru pro klubový web.

Foto: sparta.cz

Ondřej Čelůstka oblékl rudý sparťanský dres.

Článek

Velkou část kariéry strávil v zahraničí. Teď se v jedenatřiceti vrací domů.

„Věk nezastavím. Mám rodinu, čekáme druhé miminko, do toho situace s koronavirem... Sparta je pro mě výzva, chtěl bych být součástí úspěšné sparťanské éry," přeje si Ondřej Čelůstka.

Do zahraničí zamířil z konkurenční Slavie. Může tedy být nervózní z reakcí sparťanských fanoušků.

„Tak nějak tuším, že tahle otázka bude přicházet a není příjemné na ni odpovídat. Vnímám to tak, že jsem především kluk ze Zlína. Kdybych byl Pražák, bylo by téma štiplavější," usmívá se.

Mluví na rovinu. „Minulost ve Slavii mám. Byl jsem tam rok a půl, jsem za tu zkušenost rád. Odrazil jsem se odsud do Evropy. Ale žiju současností, jsem na Spartě a chci udělat maximum, abychom se dostali co nejvýš," má Čelůstka jasno.

Karlssona zná ze Sunderlandu

Přichází do mladého letenského týmu. Počítá tedy s tím, že bude plnit i roli lídra na hřišti a v kabině.

„Jasně, vnímám, co se ode mě vzhledem k věku i zkušenostem z Česka, zahraničních lig a národního týmu čeká. Měl bych tým táhnout i v kabině. Je strašně důležitá, od kabiny se bude odvíjet hodně věcí. Když budeme jednotní a půjdeme společně za úspěchem, tak můžeme dokázat velké věci," uvědomuje si.

Ve Spartě našel několik známých.

„Mám tady kamarády, můj ročník - Dočky, Libor Kozák... Znám dokonce i Davida Karlssona z působení v Sunderlandu, to je taková perlička, že se potkáváme i tady. S klukama jsem byl během jednání v kontaktu. Když si vezmeme mladé talentované hráče a dáme jim směr na hřišti i v kabině, tak to půjde," těší se Čelůstka.

Reklama

Související témata: