Hlavní obsah

Je zpátky ve Spartě a jako motivaci dostal Fortelný novou smlouvu

Praha
Aktualizováno

Mladí mají na Letné zelenou, do bitvy o rudý dres by se rád zapojil další odchovanec. Záložník Jan Fortelný podepsal s fotbalovou Spartou novou smlouvu do roku 2023. Do letní přípravy se 21letý hráč vrátil po konci hostování v Jihlavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Fortelný ze Sparty a Vojtěch Engelmann (vlevo) z Benešova.

Článek

Byl příjemným překvapením zimní přípravy. Odjel s mužstvem i na soustředění do Španělska a Sparta uvařovala, že si ho nechá. Jihlava však trvala na dokončení dohodnutého hostování, a tak se na Vysočinu na jaro vrátil.

„Jsem nesmírně rád, že jsem dostal důvěru od Sparty a věřím, že ji budu splácet nejlíp, jak umím." říká teď Jan Fortelný na klubovém webu po podpisu nového kontraktu. „Přinejlepším bych chtěl ukázat všechno, co ve mně je, a dát jasnou zprávu panu Kotalovi, že bych chtěl být členem A-týmu. Uvidíme, jak se to povede," úsmívá se záložník.

V minulé sezoně absolvoval s áčkem letní i zimní přípravu, soutěžní starty pak sbíral v druholigové Jihlavě. V jejím dresu odehrál 28 utkání a vstřelil jeden gól. K tomu přidal pět startů za národní tým do 20 let, v němž se jednou střelecky prosadil.

Sparta na úvod příprava zdolala Táborsko 5:0. Kvůli koronaviru se hrálo bez divákůVideo: Sport.cz

V prvním letním přípravném utkání proti Táborsku v sobotu odehrál Fortelný poločas.

Reklama

Související témata: