Hlavní obsah

Buon Appetito! Krejčí odjel ze Sparty na raftu, vrátil se nad talířem tagliatell

Praha

Než před čtyřmi lety odešel, byl zvyklý na úspěchy. Třeba double či postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Od té doby si fotbalová Sparta vytrpěla své a fanoušci doufají, že s návratem Ladislava Krejčího zase přijdou lepší časy. „Odchod byl asi o trochu silnější. Byl jsem tu strašně dlouhou dobu a bylo těžké jít do neznáma. Teď se vracím do míst, kde to znám, takže pocity jsou trochu jiné. Ale rozhodně příjemné,“ ujišťuje reprezentant v prvním rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: sparta.cz

Ladislav Krejčí je na Letné znovu doma...

Článek
Fotogalerie

Člen silného sparťanského ročníku 1992 debutoval v lize jako sedmnáctiletý. Loučení v roce 2016 pro něj bylo dost emotivní.

Poslední den ve Spartě strávil mezi svými spoluhráči na soustředění v Rakousku, kde měli volno na raftech. Pak zamířil za vysněným zahraničním angažmá do Boloni.

Když se teď po čtyřech letech vrátil, klub mu nachystal uvítání v ryze italském stylu. Kuchař Emanuele Ridi, velký příznivec rudých barev, Krejčímu navařil pravé tagliatelle bolognese.

„Věřím, že jsem hlavně vyspěl jako člověk. Když jsem odcházel, byl jsem takové dítě, cizina mě naučila postarat se sám o sebe, umím jazyk. V tom jsem nejvíc jiný," usmívá se.

Volba nebyla jednoduchá

V Boloni odehrál v průběhu čtyř let 84 zápasů, z čistě ofenzivního hráče se stal fotbalistou, který je schopný nastoupit i s obrannými úkoly. A teď zvolil návrat do Sparty.

„Chci hrát o tituly, vyhrávat trofeje. Volba nebyla úplně jednoduchá, protože jsem v Itálii ještě měl smlouvu. Ale chtěl jsem změnu a táhlo mě to zpátky domů. Proto jsem se rozhodl pro Spartu. Celou dobu, kdy jsem byl pryč, jsem ji sledoval, byl jsem v kontaktu s některými lidmi z klubu. Vztah jsem nikdy nepřetrhal, pouto vždycky bylo," líčí Krejčí.

Sparta už šest let čeká na titul. Reprezentant si pro něj přišel. „Minulou sezonu se vyhrál pohár, což je první vlaštovka. Teď k ní začnou přibývat další... Náš společný cíl je, abychom zvedli nad hlavu titul a dostali se do Ligy mistrů," avizuje odhodlaně.

Než se na Letnou vrátil, před rokem z Brna přišel další Ladislav Krejčí. Sparta tak musí rozhodnout, jak je bude rozlišovat.

„Těžko říct, všechno máme stejné. Kluci v nároďáku mi říkají Laco, tak to tak může být i tady," culí se navrátilec, který s mužstvem hned vyrazil na soustředění do Rakouska.

Reklama

Související témata: