Hlavní obsah

Rána pro Bohemians! Končím, oznámil oblíbenec fanoušků poté, co byl nominován k zápasu

Praha

Zvláštní odchod. Dopoledne trénink, žádná známka čehokoli mimořádného. Ale pak pro klubové vedení i příznivce Bohemians přišla nečekaná zpráva. Jhon Mosquera opouští vršovický prvoligový klub, kde zanechával dobrý dojem. Do odpoledního utkání s Chrudimí už kolumbijský fotbalista nenastoupil, ač to bylo v plánu. „Pár desítek minut před zápasem Jhon poslal vedení klubu SMS, že v Bohemians končí,“ píše se na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera z Bohemians oslavuje svůj druhý gól během utkání ve skupině o Evropu se Slováckem. Ilustrační foto.

Článek

Co se přihodilo v posledních hodinách, které rozhodly o překvapivém kroku? „Hráči vypršela smlouva k poslednímu červenci. S klubem nastoupil do přípravy a o nové smlouvě vyjednával," přibližuje web Bohemians.

S novými podmínkami prý hráč souhlasil a v sobotu měly být dotaženy detaily a smlouva podepsána.

Jenže k podpisu podle všeho nedojde, Mosquera už s Klokany ´skákat´ nebude. I nadpis na klubovém webu je víc než jasný. Ani sám klub zjevně nepočítá, že by mělo dojít k obratu v jednání.

Trenér Klusáček přitom po dopoledním tréninku hráče zapsal i na soupisku odpoledního utkání s Chrudimí. Ani on nečekal překvapivý hráčův krok.

„Uvědomujeme si, že se jedná o oblíbeného hráče fanoušků a tato zpráva není příjemná, ale klub je vždy víc než hráč. Takové jednání je pro nás zklamáním. Jhonovi za jeho služby v zelenobílém děkujeme," stojí též ne webu, zatímco na sítích se fanoušci podivují. Někteří posílají výtky směrem k vedení klubu ohledně údajně liknavého přístupu k získání hráče pod smlouvu, jiní - i v nevybíravém provedení - směrem k hráči.

I bez Mosquery Bohemians vyhráli nad Chrudimí 4:0. Hattrickem za pouhých 40 minut se blýskl Puškáč.

Přípravné fotbalové utkání:
Bohemians Praha 1905 - MFK Chrudim 4:0 (3:0)
Branky: 20., 32. a 40. Puškáč, 57. Hronek.
Sestava Bohemians - I. poločas: Le Giang - Hůlka, Bederka, Pokorný - Bartek, Vacek, Hašek, Ljovin, Schumacher - Puškáč, Koubek. II. poločas: Valeš - Köstl, Krch, Vondra - Dostál, Hronek, Jindřišek, Květ, Vaníček - Keita, Ugwu. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: