Hlavní obsah

Tvrdík ustoupil naštvaným fandům. To hlavní jim ale slíbit nemůže

Praha

K mání je tak trochu zajíc v pytli. Fotbalová Slavia rozhodla, že bude nakonec prodávat permanentky na novou sezonu, i když nikdo netuší, jak to v koronavirové době s diváky v hledištích bude. Zatím to nevypadá na plná hlediště. Jak v domácí soutěži, tak v evropských pohárech. To hlavní - možnost pravidelné návštěvy zápasů - tedy šéf Slavie Jaroslav Tvrdík slíbit nemůže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Přemysl Kovář, Jan Bořil a šéf klubu Jaroslav Tvrdík s pohárem pro mistra.

Článek

„Slavia umožní nákup permanentní vstupenky všem jejím stávajícím držitelům. Cena zůstane stejná jako v ročníku 2019/2020," napsal Tvrdík na twitter a přidal hlavní část sdělení. „Obchodní podmínky nebudou garantovat jistotu návštěvy zápasů. Počet návštěv bude odpovídat proporčně počtu skutečně prodaných PV (permanentek) a počtu povolených diváků."

Slavia původně v nejisté situaci s prodejem nepočítala, fandové v euforickém stavu po dalším titulu žadonili, aby koupí třeba i nepoužitelných stálých vstupenek mohli klubu přispět a brali by je i třeba jako sběratelské kousky. Dávali najevo rozhořčení. Ale teď Tvrdík otočil. Dvanáct tisíc držitelů permanentek si může koupit nové.

„Na široké přání fanoušků i fanouškovských organizaci jsme ho (původní rozhodnutí) přehodnotili," uvedl v odpovědi na jeden z příspěvků na sítích.

„Nikdo ale dnes neumí kvalifikovaně prognózovat vývoj pandemie i povolené počty návštěvníků na stadionu, s tím musí každý kupující počítat," upozornil, že jde o koupi zajíce v pytli, tedy něčeho, co je krajně nejisté a neodhadnutelné.

Místo dalšího rozvolňování může přituhovat. Vedení ligy v minulých dnech upozornilo, že se nebudou tolerovat excesy proti koronavirovým nařízením. Fanoušci se při jarním restartu běžně srocovali kolem stadionů, dostávali se při děkovačkách do kontaktu s hráči. Jak to bude dál, nikdo neví.

Mnozí příznivci očekávali, že budou moci vyrazit za slávisty alespoň během letní přípravy do ciziny, prodávali se i zájezdy, ale ani z toho nakonec nic není. Platí zákaz.

„Samozřejmě nás to směrem k fanouškům mrzí, ale po domluvě s organizátory zápasů a soupeři došlo k tomuto rozhodnutí. Musíme minimalizovat jakákoliv rizika před startem domácí soutěže i evropských pohárů, protože nařízení UEFA budou v této oblasti poměrně striktní. Kvůli situaci okolo covid-19 znovu zavádíme v klubu řadu dalších opatření," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Reklama