Hlavní obsah

Zpátky do práce! Sešívaní se mohou vrátit k tréninku

Aktualizováno

Pokud se termín karantény nezmění, nestihnou úvodní ligový duel v Českých Budějovicích. Dobrá zpráva však sešívaným znovu vlévá optimismus do žil. Fotbalisté pražské Slavie se mohou vrátit k tréninku. Jak ligový mistr na klubovém twitteru oznámil, páteční testy na koronavirus byly negativní. Kvůli jednomu nakaženému hráči mužstvo v týdnu předčasně ukončilo soustředění v Rakousku a okamžitě zamířilo domů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dobrá zpráva pro fanoušky Slavie. Snad už zase brzy uvidí sešívané na hřišti...

Článek

Pět dnů žili v napětí. Slávisté kvůli pozitivnímu testu u jednoho z hráčů v pondělí předčasně ukončili soustředění v Rakousku a vrátili se do České republiky, kde byli všichni členové výpravy v domácí izolaci.

V pátek přišla vytoužená zpráva. "Výsledky testů na přítomnost covid-19 u hráčů, realizačního týmu a těch, kteří tým navštívili v Rakousku, dopadly negativně. A-tým se tak dnes večer vrací do tréninku," oznámil klub během pátečního odpoledne.

"61 testů negativních. Slavia může večer trénovat," napsal na twitter šéf klubu Jaroslav Tvrdík. Podle něho původně nakažený fotbalista v pátek testován nebyl, zůstal v karanténě a na test půjde příští týden v úterý.

Obhájci titulu mají začít novou ligovou sezonu v neděli 23. srpna na hřišti Českých Budějovic.

Další testy však mužstvo podle koordinace s hygieniky čekají v úterý a výstupní až 24. srpna, tedy až den po utkání...

Prymula podpořil zkrácení karantény

Slavia se snaží rozhodnutí hygieny ještě zvrátit.

"Na výslovnou otázku, zda budeme schopni 23. srpna v Českých Budějovicích nastoupit, jsme dostali zápornou odpověď, ale chceme o dalším postupu nejen s hygieniky dále jednat," řekl šéf klubu Jaroslav Tvrdík v rozohovoru pro Mladou frontu DNES.

"Rada vlády pro zdravotní rizika by měla projednávat tzv. Kubův návrh na zkrácení preventivní karanténní lhůty ze čtrnácti na osm až deset dnů. Podpořil ho i vládní zmocněnec Prymula nebo představitelé hygienické služby. Pořád věříme, že se situace může změnit, i když délka a rozsah karantény jsou pro nás velmi nemilé překvapení," dodal Tvrdík.

Ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová dříve uvedla, že opatření, která bude muset Slavia přijmout, se budou upravovat podle počtu dalších nakažených ve vršovickém týmu.

Reklama

Související témata: