Hlavní obsah

Teplice si vypůjčily mladého útočníka Kozáka ze Sparty

Teplice
Aktualizováno

Fotbalisty Teplic posílil devatenáctiletý útočník Matyáš Kozák, který bude v klubu v nové sezoně hostovat z pražské Sparty. S týmem trenéra Stanislava Hejkala už několik týdnů trénuje a v přípravném utkání s Duklou Praha vstřelil dva góly při vítězství 5:4.

Foto: fkteplice.cz

Útočník Matyáš Kozák a teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Článek

Každý chce mít svého Kozáka. Zkušený internacionál Libor se v rudém dresu stal králem střelců minulé ligové sezony. Tepličtí si teď ve Spartě vyhlédli jeho mladšího jmenovce Matyáše.

Kozákovi je teprve devatenáct, ale v mládeži Sparty střílel gól za gólem. "Trénoval s námi již před koncem minulé sezony, kdy jsme ho měli na zkoušce, takže jsme se přesvědčili o jeho kvalitách. Věříme, že nám svými výkony pomůže a my zase pomůžeme jemu v dalším růstu," říká sportovní ředitel Štěpán Vachošek na klubovém webu.

"Je velmi gólový, má velmi dobrou orientaci ve vápně a na svou výšku také výbornou útočnou hlavičku. Líbí se mi jeho náběhy za obranu. Určitě o něm v budoucnu hodně uslyšíme," ujišťuje trenér Stanislav Hejkal.

V uplynulém ročníku dorostenecké ligy nastřílel Kozák ve 14 zápasech 21 gólů.

Před cestou na Stínadla ho mateřský klub ještě povzbudil. "Matyáš podepsal novou smlouvu ve Spartě do roku 2023 a následně zamířil na roční hostování do Teplic," avizují Letenští na sociální síti.

Reklama

Související témata: