Hlavní obsah

Dvacet titulů na srdci a orloj. Slavia jde za obhajobou ve fešáckých dresech

Praha
Aktualizováno

O první úpravu dresu se přičinilo samo mužstvo. Získalo dvacátý mistrovský titul, a tak na sešívaný trikot přibyla druhá malá hvězdička. Fotbalisté Slavie ovšem vyrukují za obhajobou v nových dresech s dalšími novinkami. V podtisku červené části se objevuje orloj a znamení zvěrokruhu, poprvé v historii se tak spojení Slavie a hlavního města Prahy promítlo přímo do symboliky použité na dresu. Sešívaní nové trikoty představili dnes přímo na trávníku v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nové dresy Slavie Praha pro domácí i venkovní utkání.

Článek
Fotogalerie

Trenér si splnil velký sen. Zajistil Slavii vylepšení sešívaného dresu.

„Jde o dvacátý titul, takže jsme přidali druhou hvězdu na dres. Navázali jsme na své předchůdce," jásal nadšeně trenér Jindřich Trpišovský po klíčové výhře nad Plzní.

„Myslel jsem na druhou hvězdu již před loňským titulem. Cítil jsem, jak je mužstvo silné, měl jsem to strašně v hlavě. Dokázali jsme navázat na lidi před námi, kteří nasbírali předchozí tituly, hráče i trenéry," vyznává se Trpišovský.

„Víc jak jedno století tady něco střádali, my teď na dresy dokázali přidat druhou hvězdu. Už tam budou napořád, třeba na deset let, než se někomu po nás podaří přidat třetí," pochvaluje si kouč.

O další vylepšení dresů už se postarali designéři.

„Praha a Slavia jsou od okamžiku jejího vzniku v roce 1892 pevně spojené. Spolu s klubem jsme proto hledali symbol Prahy, který by se odpovídajícím způsobem vyrovnal významu i historii Slavie. Naše volba padla na nejstarší fungující orloj na světě, také proto, že jeho zvěrokruhy rovněž symbolicky umisťují na dres všechny fanoušky Slavie," vysvětluje Jan Sochor, generální ředitel Puma Eastern Europe.

"Pevně věříme, že hráči v nových dresech zopakují úspěchy minulé sezony a těšíme se na další rozvoj naší spolupráce," dodává Sochor.

Reklama

Související témata: