Hlavní obsah

Milionář Trpišovský v Edenu na dalších pět let! Slavia odrazila ruskou i arabskou konkurenci

Aktualizováno

Sešívaní mají klid a jistotu. Trenér Jindřich Trpišovský a tým jeho asistentů podepsali s fotbalovou Slavií novou smlouvu s platností do června 2025. Kontrakt zní na tři roky plus oboustrannou dvouletou opci. Podle zákulisních informací si Trpišovský vydělá 1,3 milionu korun měsíčně, což z něj udělá druhého nejlépe placeného kouče v historii české ligy. Kouč měl lukrativní nabídky z Ruska či arabského světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda Slavie Praha Jaroslav Tvrdík a kouč Jindřich Trpišovský po podpisu prodloužení smlouvy v Praze.

Článek
Fotogalerie

Loni na jaře prodloužil Trpišovský s vršovickým klubem smlouvu do roku 2021 a navzdory zájmu ze zahraničí si angažmá ještě prodlouží. Dosud si podle zákulisních informací vydělal zhruba 900 000 korun měsíčně. Nyní má brát 1,3 milionu plus prémii 100 000 korun za každý získaný bod. Lepší smlouvu měl v české lize jen Ital Andrea Stramaccioni, který během svého nepovedeného působení ve Spartě bral údajně zhruba tři miliony korun za měsíc.

Sešívaní jsou trenérovi pochopitelně vděční, jak velké peníze díky jeho úspěchům rýžují.

„Měl nabídky z Moskvy, ruské ligy či arabského světa za miliony eur čistého měsíčně. Kdyby chtěl jít za penězi, tak tady nesedíme," zdůrazňuje po podpisu smlouvy šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

„Nechali jsme si dvouletou opci. Já osobně však podepisuji s Jindrou smlouvu na pět let. Nedokázal jsem si představit jiné řešení," ujišťuje.

„Jsme tady dva a tři čtvrtě roku, měli jsme trochu krkolomný začátek. Vážím si, že můžu ve Slavii pokračovat. O ničem jiném jsem neuvažoval, museli jsme situaci jen řešit, protože v prosinci mi končila smlouva," reaguje Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a Jaroslav Tvrdík po utkání se Spartou ve skupině o titul v rámci nadstavby Fortuna ligy.

„Často kolem sebe slýchám, že jsme ve Slavii dosáhli všeho a je čas jít dál... Já si to nemyslím," zdůrazňuje kouč před útokem na třetí titul v řadě a návrat do základní skupiny Ligy mistrů.

Finanční detaily nové smlouvy klub nezveřejnil, jasné však je, že Trpišovský je nejlépe placeným koučem v české lize. "Tak to má být. Přináší sportovní úspěchy, ale i finanční výsledky. Nebýt Jindry, neměli bychom Alexe Krále a Tomáše Součka, které bychom ztratili. Dnes za ně máme skoro miliardu korun," poukazuje Tvrdík.

Kouč netají, že měl nabídky vyvážené doslova zlatem. "Kdyby mi šlo jen o peníze, třeba klub z Kataru byl za mnou se smlouvou přímo v Praze... Pro mě bylo primární zůstat ve Slavii," ujišťuje Trpišovský.

Reklama