Hlavní obsah

Trable Plzně nekončí! Start ligy je ohrožen, před Alkmaarem jdou hráči do izolace

Plzeň
Aktualizováno

Páteční start fotbalové ligy je ohrožen. Výsledky čtvrtečních testů ve Viktorii Plzeň byly negativní u všech hráčů i trenérů klubu. Pozitivní test však zaznamenal jeden z členů širšího realizačního týmu, klub i nadále vše intenzivně řeší s příslušnými orgány ochrany veřejného zdraví a rozhodl se pro další kolo testování. Plzeň má v pátek hrát s Opavou a již příští týden v Alkmmaru vstoupit do předkol Ligy mistrů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Jan Kopic v souboji s jabloneckou defenzívou.

Článek

Problémy nekončí, nevzdávají se však naděje.

„Pozitivně testovaný člen širšího realizačního týmu, který je bezpříznakový, byl ihned izolován a klub se rozhodl okamžitě podstoupit další kolo testování. Proběhne hned v pátek v ranních hodinách," informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Viktoria ve středu ohlásila, že pozitivní nález na koronavirus měl jeden z hráčů.

„Když budou ve čtvrtek všichni hráči Viktorie negativní, v pátek se hraje. Máme rozpracované i další varianty. Pokud by se v mužstvu objevil další pozitivní nález, museli by být ostatní znovu přetestováni a nakažený hráč do izolace. Do pátku už by se vše nestihlo, pak by se tedy řešilo odložení zápasu," avizoval ve čtvrtek dopoledne Dušan Svoboda, šéf Ligové fotbalové asociace.

"Pozitivně testovaný člen širšího realizačního týmu nepociťuje žádné příznaky nemoci a byl okamžitě izolován od zbytku týmu podle protokolu opatření a dalších hygienických norem LFA. Na organizačních přípravách zápasu prvního ligového kola se v tuto chvíli nic nemění a v případě, že páteční testy ve Viktorii budou kompletně v pořádku, odehraje se úvodní duel podle plánu, tedy s výkopem v 18:00," oznámila LFA večer.

Odloučení od rodin!

„Všechny kroky konzultujeme a řídíme se pokyny Krajské hygienické stanice a vzniklou situaci intenzivně řešíme i s vedením LFA. Nechceme absolutně nic podcenit i vzhledem k tomu, že si uvědomujeme velkou míru zodpovědnosti. Výsledky pátečních testů budou klíčové pro vedení soutěže ve věci dalšího rozhodování," dodává Hanzlík.

Klub zároveň od pátku vstupuje do naprosto výjimečného stavu řízené izolace. Kompletní tým bude až do úterního odletu k utkání 2. předkola Ligy mistrů do Alkmaaru pobývat na hotelu, odloučený od rodin a veškerých rodinných příslušníků. „Sehrání zápasu je pro nás absolutní prioritou a vše jí nyní podřídíme," zdůrazňuje generální manažer Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: