Hlavní obsah

Šílené skóre! Klokani mají čtyři nakažené, Baník a Dynamo jednoho. Olomouc hraje

Praha
Aktualizováno

Není dne, kdy by naplánované zápasy neohrozila či neodložila zpráva o nakažených koronavirem. Fotbalisté Bohemians 1905 mají podle ČT hned čtyři takové hráče a nebudou moci sehrát nedělní ligový duel s Mladou Boleslaví. Utkání se také mělo vysílat přímým přenosem, místo něj bude ČT sport od 16:30 přenášet zápas Jablonce s nováčkem z Pardubic. Klub posléze zprávu potvrdil na svém webu, věří však, že by se hrát mohlo. Olomoučtí, kteří mají v kádru tři nakažené, mohou v sobotu proti Liberci nastoupit. Další testy dopadly u Hanáků negativně. Po jednom nálezu mají ostravský Baník a Dynamo České Budějovice...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexei Tataev z Mladé Boleslavi, Jan Vodháněl z Bohemians a Jakub Klíma z Mladé Boleslavi během utkání ve skupině o Evropu

Článek

Byli nachystaní, ale možná si budou muset na ligovou premiéru počkat.

"Páteční testování odhalilo v týmu Bohemians čtyři případy nákazy novým typem koronaviru. Hygienici nařídili celému týmu pětidenní izolaci. Na základě této skutečnosti rozhodne řídící orgán LFA pravděpodobně o odložení našeho nedělního utkání s Mladou Boleslaví na neurčito," oznámil klub na svém webu.

"Vydané vstupenky prozatím zůstávají v platnosti. O dalším vývoji budeme informovat," dodává ještě.

Později však klub přidal optimističtější aktualizaci. "Zítra ráno proběhne testování dosud negativních. Pokud se neobjeví další nákaza, v neděli hrát budeme," avizuje Bohemka.

Hanáci už mají klid

Druhé kolo testování přítomnost viru u členů A-týmu Sigmy Olomouc neodhalilo! Podle rozhodnutí řídících orgánů se tak může sobotní ligové utkání proti Slovanu Liberec odehrát.

„Výsledky testů, které tým absolvoval v pátek dopoledne, se u všech ukázaly jako negativní. Tři osoby, které byly pozitivně testovány včera ráno, byly ihned izolovány, a zbytek týmu se tak může připravovat na zítřejší duel proti Liberci. Klub zůstává v úzké komunikaci s Krajskou hygienickou stanicí a s Ligovou fotbalovou asociací, se kterými konzultuje veškeré kroky," popisuje tisková mluvčí Alice Zbraňková.

LFA její slova večer potvrdila. Přidala ovšem i další nakažené.

"V rámci pátečního povinného testování v Bohemians Praha 1905 byly nalezeny čtyři pozitivní případy z řad hráčů. Stejně tak vykázaly testy jednu osobu z budějovického Dynama a v ostravském Baníku. Negativně testované osoby ze všech zmíněných klubů projdou dalším přetestováním v sobotu ráno a v případě negativních výsledků budou kluby moci o den později nastoupit ke svým utkáním prvního kola," ujišťuje LFA.

Reklama

Související témata: