Hlavní obsah

V Kolumbii by po něm stříleli! Klokany Mosquerův podraz nepřebolel

Praha

Návrat do Ďolíčku se mu povedl. Jhon Mosquera dvěma góly vstřelenými v závěru jistil ve skupině o Evropu postup přes Slovácko a fanoušci fotbalistů Bohemians 1905 měli svého hrdinu. Jen o pár týdnů později je všechno jinak. Klokani kolumbijského záložníka proklínají, jeho odchod do Liberce berou jako podraz. V den, kdy byl nominován k přípravnému zápasu, jim dal esemeskou sbohem a upsal se Slovanu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jhon Mosquera v barvách Liberce. Klokani se s jeho odchodem jen těžko smiřují...

Článek

Žádné řády neporušil. Letní přípravu s Bohemians zahájil bez platné smlouvy, do Liberce odešel jako volný hráč.

Odchod Jhona Mosquery však bude v Ďolíčku ještě dlouho budit velké emoce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera z Bohemians oslavuje se spoluhráči svůj druhý gól Slovácku.

„Velice mě zklamal. Mrzí mě, že ústní dohody již v dnešní době nemají žádnou váhu," postěžoval si ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Šéf Bohemky bral Kolumbijce jako osobního přítele. Byl s ním v kontaktu po celou dobu, když Mosquera z Prahy poprvé odešel, a pro letošní jaro ho přilákal zpátky.

Liberec byl rychlejší

Klokani s Mosquerou počítali i pro příští sezonu. Nedokázali s ním ovšem včas podepsat smlouvu, což se ukázalo jako klíčové. Liberec byl rychlejší, jeho trenér Pavel Hoftych má ze svého bývalého působení v Bohemce stále o dění v Ďolíčku přehled a vedení Slovanu volného Kolumbijce doporučil.

„Velké zklamání. Zvlášť od kluka, který byl velkým kamarádem našeho ředitele. A jak o sobě říkal, nosil klokana v srdci... Jhon a jeho manažer Bartoníček mohou být rádi, že žijí v Čechách. Kdyby takový podraz udělali v Kolumbii, asi by se po nich střílelo," říká hořce sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Vedle Mosquery ještě ve Vršovicích neradi přišli o Matěje Pulkraba. Host ze Sparty jim na jaře hodně pomohl, musel se však vrátit. Klokani na něj však stále pomýšlejí, i když je Pulkrab momentálně zraněný.

„Rádi bychom posílili důležitý post středního útočníka, který zhodnocuje práci celého týmu," avizuje trenér Luděk Klusáček.

Reklama

Související témata: