Hlavní obsah

Plzeňská střižba o penaltu. Čermák uspěl proti Buchovi s nůžkami, pak trefil břevno

Plzeň

Byl to legrační obrázek. Po ruce opavského Rychlého odpískal arbitr Denev penaltu pro Plzeň, k míči se nahrnuli dva „kohouti" - záložníci Pavel Bucha a Aleš Čermák. Oba s touhou ji kopnout. Vzápětí se na hranici šestnáctky mezi nimi odehrála klasická střižba, která určila exekutora. Stal se jím Čermák, proti jeho nůžkám Bucha s papírem neuspěl. Za pár vteřin se ale Čermák chytal za hlavu, trefil totiž břevno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Pavel Bucha proměnil penaltu a srovnal stav ligového utkání s Opavou na 1:1.

Článek
Fotogalerie

„Na penaltu jsme určení čtyři hráči, je na nás, jak se na hřišti domluvíme. Na čtvrtečním tréninku došlo ke stejné situaci, střižbu s Alešem jsem vyhrál já. Díky papíru. V zápase jsem zvolil stejný symbol, Aleš si asi vzpomněl na trénink a změnil kámen na nůžky. A šel na penaltu on," popisoval s úsměvem Bucha netradiční penaltovou domluvu.

Brzy se ale dočkal i on. Těsně před přestávkou fauloval Hrabina unikajícího Kovaříka, kromě červené karty dostala Plzeň výhodu druhého pokutového kopu. Přestože měl Čermák tendenci jít znovu, balonu se chopil Bucha.

„Bylo vidět, že Aleše štve, že tu první nedal. Chtěl to napravit. Říkal mi, že ji klidně kopne znovu. Ale řada byla na mně," podotkl Bucha, který s přehledem proměnil. Gólem na 1:1 odstartoval obrat, který po přestávce dokonaly góly Beauguela a Ba Louy (3:1).

„V přesilovce se nám hrálo líp, měli jsme víc prostoru. Povedlo se nám dát ve druhé půli dva góly a zápas otočit. Nebyl to ale jednoduchý zápas, hlavně první poločas nás Opava trápila. Byla na nás dobře připravená, měli jsme co dělat," uvedl Bucha.

Razítko na vítězství Plzně dal Ba Loua. Záložník z Pobřeží slonoviny byl na hřišti sotva dvě minuty a slavil premiérový gól v dresu Viktorie. „První zápas, první gól, první výhra. Cítím se výborně, lepší začátek v Plzni jsem si nemohl přát. Udělal jsem dobrý první dojem, což je vždycky důležité," lebedil si Ba Loua, který v 76. minutě po perfektní přihrávce Davida Limberského utaženou střelou po zemi nedal brankáři Fendrichovi šanci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střídající Adriel D´Avila Ba Loua slaví svoji první branku v plzeňském dresu.

„Byl jsem hodně natěšený, když mi trenér řekl, že půjdu do hry. Chtěl jsem ze sebe vydat to nejlepší. Určitě jsem ale nečekal, že dám hned gól," dodala 24letá posila z Karviné, která si může brzy připsat také premiérový start na evropské scéně.

Západočechy čeká ve středu na půdě nizozemského Alkmaaru duel 2. předkola Ligy mistrů. V případě postupu si zajistí minimálně účast v základní skupině Evropské ligy. „Utkání je pro klub moc důležité. Liga mistrů je jiný level, musíme na hřišti nechat všechno. Věřím, že Alkmaar vyřadíme," doufá Ba Loua.

Reklama

Související témata: