Hlavní obsah

Nemáme se za co stydět, zaplatili jsme nováčkovskou daň, lituje kapitán Pardubic

Jablonec nad Nisou

Na tenhle den dlouho čekal. Pardubický kapitán Jan Jeřábek zažil ve 36 letech premiéru v nejvyšší fotbalové soutěži. Favorizovaný Jablonec na jeho hřišti s parťáky v prvním kole potrápil, ale domů odjel po těsné prohře 0:1. Bez bodu i vstřeleného gólu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ivan Schranz z Jablonce a Jan Jeřábek z Pardubic.

Článek

„Mám smíšené pocity, protože jsme prohráli, ale myslím si, že jsme v Jablonci nezanechali špatný dojem. Byl to vyrovnaný zápas s borci, kteří budou za chvíli hrát Evropskou ligu a v minulé sezoně skončili čtvrtí," přiznal Jeřábek, který ani nemusel před zápasem bojovat s nervozitou. „Bylo to v pohodě. Už od rána jsem se cítil dobře," prozradil doyen v dresu ligového nováčka.

Musel před historickým debutem mezi elitou nějak uklidňovat své spoluhráče? „Nic velkého jsme neprobírali. Hlavně jsme si říkali, že nemá cenu se toho bát a myslím, že na trávníku to bylo i vidět. Nebyli jsme nějak zaskočení. Nemáme se za co stydět. Asi jsme zaplatili nováčkovskou daň. Naše šance jsme neproměnili a nechali si dát gól," litoval Jeřábek klíčových momentů utkání.

První přišel už těsně před pauzou, kdy se Tischler šikovně uvolnil ve vápně a sám před gólmanem Hrubým ve velké šanci mířil těsně vedle.

„Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a věřili, že dopředu si něco vypracujeme. Bohužel tři čtyři docela slušné šance jsme neproměnili. To jsou ještě s inkasovanou brankou negativa zápasu," zhodnotil. A našel po prohře i pozitiva? „Asi elán. Do mezihry jsme se i dostávali a ve druhém poločase byly i pasáže, kdy jsme byli víc na balonu. V tom musíme pokračovat," líbilo se mu. Rozhodující gól vstřelil po hodině hry hlavou střídající Robert Hrubý.

„Určitě jsme si za výkon bod zasloužili, ale domácí byli úspěšnější, když vstřelili branku, kterou k vítězství potřebovali," mrzelo kouče Východočechů Jaroslava Novotného po prohrané premiéře v nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: