Hlavní obsah

Slavia hlásí další odchod do zahraničí. Sýkora je největším přestupem Lechu Poznaň

Aktualizováno

Obměna mistrovského kádru pokračuje. Fotbalový záložník Jan Sýkora skončil po třech a půl letech v pražské Slavii a podepsal čtyřletou smlouvu v polském Lechu Poznaň. Desetinásobný český reprezentant v sešívaném dresu získal v roce 2017 mistrovský titul a o rok později vítězství v poháru, v uplynulých dvou sezonách hostoval na severu Čech.

Foto: Sport.cz

Jan Sýkora už šlape v barvách Lechu.

Článek

Nyní šestadvacetiletý Sýkora přišel do Slavie v lednu roku 2017. Jarní část sezony 2018/19 strávil v Liberci a celý minulý ročník v Jablonci. V české nejvyšší soutěži odehrál levonohý záložník 137 zápasů a vstřelil 19 gólů.

„Do Slavie jsem šel s nějakými cíli, nějakými sny. A ty se mi tu splnily. Okusil jsem, jaké to je vyhrát ligu a pohár. Zahrál jsem si před plnými tribunami v Edenu evropské poháry. Za to Slavii velmi děkuji. Byl jsem tu šťastný, ale teď je přede mnou další etapa. Klukům budu moc držet palce, aby jim sezona vyšla aspoň stejně jako minulá, aby byli všichni zdraví a dál úspěšní," líčí plzeňský rodák v posledním rozhovoru pro Slavia TV.

"Honza toužil po svém prvním zahraničním angažmá. Lech Poznaň o něj měl dlouhodobý zájem, který nyní vyvrcholil. Jedná se o největší přestup v historii polského klubu. Honzovi přejeme v jeho novém angažmá hodně štěstí a děkujeme mu za to, co pro Slavii udělal. Zejména při prvním titulu byl jeho podíl na úspěchu obrovský a všichni si jej jistě budeme pamatovat," poukazuje na klubovém webu Jiří Bílek, jenž od září vystřídá Jana Nezmara ve funkci sportovního ředitele Slavie.

Sýkora si během svého působení v Edenu rovněž připsal 7 ze svých dosavadních 10 startů za seniorskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: