Hlavní obsah

Fotbalisté Brna budou ladit kondici na běžkách v Novém Městě

Tvrdá příprava na běžkách na novoměstských tratích čeká v tomto týdnu v úvodu zimní přípravy 25 brněnských fotbalistů, kteří v pondělí po ranním srazu na stadiónu v Králově Poli vyrazili autobusem do lyžařského srdce Českomoravské vysočiny. Ve výpravě chybí avizovaná posila čtyřiadvacetiletý Slovák Jaroslav Kolbas, jenž nedostal od košického vedení souhlas k přípravě s Brnem.

Článek

"Zatím jsme bez posil. Přijde ale několik hráčů na zkoušku," řekl sportovní ředitel klubu Karel Večeřa. V kádru je už Lukáš Křeček z druholigové Vlašimi, který uspěl na prosincových zkouškách stejně jako teprve šestnáctiletý srbský středopolař Uglješa Radinovič.

V Novém Městě budou mít fotbalisté k přípravě na běžkách k dispozici dvoukilometrový okruh z technického sněhu, který vede z lyžařského stadionu do Plačkovce. "Je to dost náročná trať. I když není zase extrémně těžká. Aspoň fotbalisté poznají, co obnáší běh na lyžích," poznamenal šéf novoměstských traťařů Stanislav Buchta.

Trenér Miroslav Beránek se zastavil v Novém Městě hned po vánočních svátcích, aby se domluvil na lyžařských podmínkách svých svěřenců. "Hlavní náplní přípravy bude kromě běžek ještě posilovna. S míčem budeme pracovat jen okrajově v tělocvičně. Po pěti dnech fyzické přípravy odjedeme přímo k sobotnímu prvnímu utkání Tipsport ligy se Sigmou Olomouc," poznamenal Beránek.

Z podzimního kádru chybí vedle trojice Brazilců Dalmo, Léo, Lira ještě Čoupek, Smutný a Szegedi. S touto šesticí už trenér Beránek nepočítá a všichni dostali souhlas k tomu, aby si hledali nové angažmá. Zatím se do přípravy nezapojil po zranění ani Huška, jenž začne trénovat s juniorkou.

Brňané už znají tři ze čtyř soupeřů, s nimiž změří síly na únorovém herním soustředění v Turecku. V prvním duelu se 3. února střetnou s litevským mistrem Ekranas Vilnius, o dva dny později nastoupí proti reprezentaci KLDR a 6. února budou hrát s devátým týmem rumunské ligy Otelulem Galati. "Ještě jednáme o čtvrtém soupeři, se kterým bychom chtěli hrát 9. února," dodal Večeřa.

Reklama

Související témata: