Hlavní obsah

Teplice odjely za přípravou do Německa bez Mareše a Smejkala

TEPLICE

Podzimní lídr fotbalové ligy FK Teplice zahájil zimní přípravu s 29 hráči, kteří po úvodním srazu na stadiónu na Stínadlech ihned zamířili na kondiční soustředění do německého Altenbergu kousek za hranicemi. V kádru Severočechů ovšem chyběli marodi Mareš a Smejkal a také odcházející Hesek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Teplický Jakub Mareš musí znovu na operaci a proto s mužstvem zimní přípravu nezahájil.

Článek

Kádr podzimního mistra se rozrostl, i když Hesek dostal souhlas k hostování ve Slovácku, a trenér Jiří Plíšek musel před odjezdem na soustředění do Altenbergu oželet Mareše a Smejkala. Ten první totiž bude muset na operaci kvůli špatně srostlé zlomené zánártní kůstce, stoper Smejkal zase v závěru podzimu prodělal prasečí chřipku. „A navíc ještě neprodloužil smlouvu,“ vysvětlil marketinkový manažer teplického klubu Petr Heidenreich.

Z hostování v Českých Budějovicích se vrátil záložník Doležal, který patřil k oporám jihočeského celku a nyní zkusí znovu bojovat o místo v základní sestavě mateřského klubu. Do přípravy se zapojil i Zoubele, jenž měl původně hostovat v Kladně až do léta, ale kluby se dohodly, že přípravu začne v Teplicích. Z Ústí nad Labem, vedoucího celku druhé ligy, si trenér Plíšek stáhl druhého nejlepšího střelce soutěže Veverku, který dal na podzim jedenáct gólů. Otestuje si i Čadu ze Sokolova a Fryštáka ze Slovácka, který byl poprvé na zkoušce v týmu už v létě. Šanci dostanou i nadějní hráči z rezervy a dorostu.

V Altenbergu absolvují Tepličtí pod vedením trenéra Jiřího Plíška až do soboty denně třífázové tréninky. Mužstvo se pak zúčastní Tipsport Cupu na umělé trávě a ve skupině hrané v Děčíně bude mít za soupeře Kladno, Ústí a Drážďany.

V první polovině února odjedou Severočeši na herní kemp v Turecku, kde se utkají s japonskou Hirošimou, chorvatským Dinamem Záhřeb a bulharským Litexem Loveč.

Generálokou na ligu, do níž vstoupí 20,. února dohrávaným podzimním duelem s Plzní, pak bude pro Plíškův tým přátelské střetnutí s Českou Lípou, jež se bude hrát 124. února na Stínadlech.

Reklama

Související témata: