Hlavní obsah

Libor Došek si přestup do Teplic pochvaluje

Josef PešoutPrávo

Fotbalisté Teplic to s jarním bojem o mistrovský titul myslí vážně. Odpovídá tomu i příchod nové posily do útoku, kterou se stal 31letý Libor Došek z pražské Sparty.

Článek

„Mám znovu šanci hrát první ligu, takže jsem spokojený,“ řekl vytáhlý forvard, jehož změna dresu může být jedním z hitů zimního přestupního termínu. „S ředitelem teplického klubu Františkem Hrdličkou jsem jednal už před Vánoci. Mezi svátky jsme se prakticky dohodli a záleželo už jen na klubech. A všechno se dotáhlo v úterý,“ přiblížil Došek, který se hned po podpisu dvouleté smlouvy připojil k teplickému mužstvu.

„Přípravu jsem ale začal ještě se Spartou. Na soustředění do Špindlerova Mlýna jsem s ní už nejel a jen jsem čekal, jak to dopadne s mým odchodem do Teplic,“ pokračoval útočník. Ve Spartě s ním loni přestali počítat. A tak nejprve na jaře hostoval v řeckém klubu Škoda Xanthi a po návratu na podzim jen trénoval a sehrál pouze pár zápasů za „béčko“ ve druhé lize.

Teplice vedou právě před Spartou

„Přesto budu mít na Spartu dobré vzpomínky. Získal jsem s ní pod trenérem Bílkem double, tedy vítězství v lize i domácím poháru. Ale teď se spíše než na nostalgii soustředím na teplické angažmá. Potkal jsem tady několik bývalých spoluhráčů. Ze Sparty se znám s Petrem Lukášem a Tomášem Grigarem. V Liberci jsem byl s Milanem Matulou. A s ostatními kluky jsme proti sobě nastupovali v lize,“ líčil Došek.

Pikantní na jeho přestupu je i fakt, že vyměnil barvy mezi dvěma kluby, které momentálně vévodí prvoligové tabulce. Teplice vedou právě před Spartou při stejném bodovém zisku jen díky lepšímu skóre. „Bylo by pěkné zabojovat o nejvyšší mety. Ale tak daleko se ještě nedívám. Především potřebuji natrénovat kondici, kterou tepličtí kluci nabírali při soustředění v německém Altenbergu. Ale do začátku jara je dlouhá doba a snad to doženu,“ dodal nový teplický útočník.

Ve středečním zápase Teplic v Děčíně proti Ústí nad Labem ještě nenastoupil. Premiéru v novém dresu by si tak měl odbýt v sobotu, kdy Tepličtí v rámci Tipsport ligy hrají dokonce dvě utkání. Nejprve s německým Dynamem Drážďany a poté s SK Kladno.

Reklama

Související témata: