Hlavní obsah

Chceme padesát procent za Juliše, žadoní Hanáci. Zachránili mu kariéru, on je popravil

Kruh se před reprezentační přestávkou uzavřel. Trenér Václav Kotal loni na podzim nechal v třetiligovém béčku fotbalové Sparty rozehrát po zranění Lukáše Juliše. Útočník se na jaře vrátil do nejvyšší soutěže na hostování v Olomouci, kde nasázel osm gólů. A když teď Sigma přijela v novém ročníku na Letnou, její nedávný host ji popravil dvěma trefami. „Doufám, že nám dají padesát procent z příštího Julišova prodeje, když jsme jim ho tak pěkně nachystali...“ usmívá se hořce sportovní ředitel Ladislav Minář, který tým provizorně vede.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš ze Sparty Praha a Ondřej Čelůstka oslavují se spoluhráči gól na 2:0 během utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Starý praktik si může mnout ruce. Moc dobře věděl, koho v Julišovi má. Velký talent kariéru parádně nastartoval, několikrát ho však srazila dlouhodobá zranění. Teď je zpátky v plné síle a v hierarchii sparťanských útočníků odsunul Kozáka i Tetteha.

„Věděli jsme, že to v něm je, což paradoxně potvrdil i proti týmu, v němž nedávno hostoval. Skvělé," pochvaluje si trenér Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lukáš Juliš ze Sparty a trenér Václav Kotal.

Hrdina nedělního večera ze slušnosti po svých trefách vynechal bujará oslavná gesta.

„Bylo mi jasné, že s ohledem na své nedávné spoluhráče se nebudu radovat. V Olomouci mi zachránili kariéru, vůči nim je mi tedy výsledku trochu líto, ale jsem už zpátky ve Spartě," líčí své pocity Lukáš Juliš.

Olomoučtí ho neprokleli. „Kluci na mě byli po zápase hodní a říkali, že já jediný jim tady můžu dávat góly," cení si 25letý hráč.

Orientaci ve vápně má na úrovni

„Na jaře dával góly za nás, teď dal dva góly nám. Hodně jsme mu k nim pomohli, tak nám to oplatil, no..." kaboní se Ladislav Minář, který Sigmu provizorně vede místo Radoslava Látala.

„Vždycky, když hrál loni za béčko, dokázal proměnit většinu šancí, což je důležité. Proti Olomouci opět potvrdil, že jeho orientace v pokutovém území je na úrovni," pochvaluje si Kotal.

Juliš se třemi trefami po dvou kolech vede spolu se slávistou Teclem tabulku střelců.

„Mám radost, ale věřím, že umím hrát ještě líp. Dávám góly, což je důležité, ale v mezihře se ještě můžu zlepšit," hodnotí sebekriticky.

Reklama