Hlavní obsah

Tahoun Pardubic přišel o ligový start i reprezentaci. Stihne bitvu s mistrem?

Praha

Smůla se mu přilepila na paty. Po výtečné sezoně v druhé lize plánoval, že do fotbalového životopisu zapíše premiérové starty mezi elitou, jenže zdravotní strasti udělaly Michalu Hlavatému škrt přes rozpočet. Pardubický tahoun zmeškal úvodní ligová kola, navíc přišel i o kvalifikační boje reprezentační jedenadvacítky v San Marinu a s Chorvatskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Hlavatý z Pardubic s trofejí během oslav zisku titulu po utkání 30. kola Fortuna národní ligy v Praze.

Článek

„Moc jsem chtěl na sraz jet. V kvalifikaci mistrovství Evropy nás teď čekají klíčové zápasy a doufal jsem, že klukům nějakým způsobem pomůžu. Ale bohužel," smutní šikovný záložník, který prožívá mrzutý závěr léta.

V polovině srpna nastoupil za Východočechy v MOL Cupu na půdě Kolína, a právě partie s divizním sokem se mu stala osudnou. Trávník nuceně opouštěl v 80. minutě, po jednom ze soubojů si totiž poranil koleno. „Chtěl jsem nahrát placírkou spoluhráči, ale soupeř mi tam stihl dát nohu. Místo balonu jsem kopnul do ní a natáhl si vazy," vzpomíná lídr pardubické ofenzivy. V loňském ročníku FNL nasázel celkem čtrnáct gólů a fandové z města perníku doufali, že střelecký apetit neztratí ani o patro výš. Na hřišti ho ale dosud vyhlíželi marně.

„Dělám všechno proto, abych byl připravený na příští ligový zápas se Slavií, ale zatím opravdu nevím," kroutí hlavou blonďatý středopolař. Kamarádům tak fandil alespoň z tribuny. Ostatně nechyběl ani o minulém víkendu v Ďolíčku, kde parta trenéra Krejčího slavila první tři body. „Získali jsme je zaslouženě, kluci šli za výhrou," hřeje Hlavatého.

Palce teď drží na dálku i Lvíčatům, které po kanonádě v San Marinu čeká v kvalifikaci veledůležitá bitva s Chorvatskem. Listopadový duel ve Veliké Gorici sledoval z lavičky náhradníků a po závěrečném hvizdu slavil s ostatními cenný triumf 2:1.

„Od začátku bylo vidět, že jsou obrovsky silní na balonu a v soubojích jeden na jednoho. Táhli jsme ale jeden za druhého a týmovým pojetím jsme zápas zvládli," vzpomíná Hlavatý. Pokud jeho spoluhráči porazí protivníka i v pondělní odvetě v Českých Budějovicích (18 hod.), udělají výrazný krok k postupu na ME.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články