Hlavní obsah

FAČR začal řešit spor s Haškem. Sparta chce po hráči odškodné 55 milionů

Praha

Sbor rozhodců Fotbalové asociace ČR dnes začal projednávat spor Sparty se záložníkem Martinem Haškem. Hráč podal v březnu výpověď, kterou pražský klub považuje za neoprávněnou a požaduje po bývalém reprezentantovi do 21 let odškodné. Sbor má podle FAČR rozhodnout do 14 dnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek v dresu Sparty.

Článek

"Sbor rozhodců začal dnes v případu Martina Haška výslechem svědků. Rozhodčí nález bude vypracován ve lhůtě 14 dnů, po něm se dají očekávat reakce jednotlivých zainteresovaných stran," řekl ČTK tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

"Rozhodčí senát v rámci ústního jednání mj. provedl předložené důkazy, včetně výslechu odpůrce a navržených svědků, a na závěr jednání účastníky řízení seznámil s dalším procesním postupem ve věci. Řízení je neveřejné, tudíž věc nemůžeme dále jakýmkoli způsobem komentovat," uvedl Jurman.

Do sboru rozhodců dodala každá strana jednoho člena, ti společně vybrali třetího. Podle deníku Sport žádá Sparta po Haškovi odškodné 55 milionů korun.

Haškova "válka" se Spartou se táhne od konce ledna, kdy čtyřiadvacetiletý fotbalista odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. O bývalého středopolaře Bohemians 1905 se v té době ucházelo Maccabi Haifa, na jehož nabídku Letenští posléze přistoupili. Hašek však na poslední chvíli odmítl podepsat smlouvu, na které se s izraelským klubem domluvil.

Od té doby trénoval s rezervním týmem, ale po čase dal podle klubového webu Spartě ultimátum, aby byl vrácen do áčka. Vedení ho vyzvalo, aby v B-mužstvu nadále plnil uložené úkoly. Po další písemné komunikaci se Hašek 12. března nedostavil na trénink rezervy a podal jednostrannou výpověď. Sparta se proti takovému jednání ohradila a uvedla, že hráč se tím vystavil možným vysokým sankcím.

Reklama

Související témata: