Hlavní obsah

Sparťanská tragédie. Vlastním kapitánem zraněný Štetina musí na operaci, čeká ho dlouhá pauza

Aktualizováno

Obávali se, v jakém stavu se jim reprezentanti vrátí. Tak krutý scénář ovšem na Letné nečekali. Slovenský obránce Lukáš Štetina si v duelu Ligy národů proti českým fotbalistům poranil zkřížené vazy v koleně. Příští týden ho čeká operace. Hořkým paradaoxem je, že stoper Sparty si zranění způsobil po srážce s klubovým spoluhráčem a kapitánem Bořkem Dočkalem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Štetina ze Slovenska musel kvůli zranění střídat.

Článek

Nešťastný moment. Během zápasu jsou na trávníku desítky mnohem horších zákroků. Bořek Dočkal se natočil bokem a vrazil do klubového spoluhráče ve chvíli, kdy urostlý bek odkopl míč. Lukáš Štetina skončil v bolestech na trávníku a ve 32. minutě musel střídat. Češi nakonec vyhráli v Bratislavě 3:1.

Sparta, která se po čtyřech letech představí ve skupině Evropské ligy, tak přišla o člena základní sestavy. Štetina si v dresu pražské Dukly a Sparty připsal celkem 183 ligových startů, v nichž zaznamenal devět branek.

Sparťanský záložník hned pochopil, že situace je vážná.

„Ani nemám pořádnou radost z vítězství. Moc mě to mrzí. Mluvil jsem s ním hned po zápase a zdá se, že bude nutná operace kolena. Musím doufat, že se původní diagnóza nepotvrdí," bědoval Dočkal bezprostředně po zápase.

Štetina bohužel na operaci musí a podzim pro něj skončil. Na začátku sezony hrál v rozestavení se třemi obránci spolu s Čelůstkou a Lischkou. Sparta čeká na uzdravení klíčového stopera Hancka, k dispozici má ještě mladého Plechatého. Panák je stále v rekonvalescenci, v reprezentaci do 21 let hraje stopera záložník Ladislav Krejčí mladší a minulý týden v přípravném duelu s Bohemians na tomto postu nastoupil Filip Souček.

Reklama