Hlavní obsah

Brno - Liberec 1:0Brno udolalo Liberec, hlavou rozhodl Polách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Polách 1 : 0

čfoPrávo

Fotbalisté Brna odstartovali jarní cestu za záchranou sobotní těsnou výhrou 1:0 nad Libercem. Zatímco v prvním poločase předvedli výborný výkon a zatlačili soupeře do hluboké defenzivy, po pauze se už soustředili spíš na uhájení jednobrankového vedení.

Článek

„Do přestávky jsme se prezentovali velmi dobrou hrou. Škoda, že jsme nepřidali ještě jeden gól. Po nuceném Poláchově odchodu kvůli zranění jsme pak ve druhé půli přenechali iniciativu soupeři a musím sportovně přiznat, že se nás v závěru přidrželo štěstí. Vybojovali jsme strašně důležité tři body,“ pochvaloval si kouč vítězů Miroslav Beránek.

Brňané si od začátku vynutili výraznou převahu. Při chuti byl zejména útočník Kalabiška, který v prvním poločase zahodil tři vyložené šance. Dvakrát mu překazil radost skvělými zákroky brankář Hauzr a ve 38. minutě mířil po Doškově přihrávce levačkou do břevna.

Kalabiška byl i u zrodu vedoucího gólu Brna pouhou minutu před koncem prvního poločasu. Po jeho akci odcentroval Dostálek z pravé strany na zcela volného Polácha, jenž se hlavou nemýlil - 1:0. Těsně před obdrženou brankou zahrozili jedinkrát za poločas i Liberečtí, avšak na chvíli neobsazený Smetana hlavičkoval metr vedle levé tyče.

Po změně stran tlak Brna opadl. V jediné gólové příležitosti se ocitl hlavičkující stoper Dvorník, avšak v koncovce postrádal klid. I tak se dlouho zdálo, že domácí těsné vedení v poklidu udrží. Liberečtí se ovšem v posledních deseti minutách nadechli k mohutnému náporu. Po Dvorníkově chybě se ocitl sám před gólmanem Burešem urostlý Smetana, avšak rána mu nesedla. V úplném závěru měl vyrovnání na kopačce Dočkal, ale Bureš jeho dalekonosnou dělovku vytěsnil s námahou na roh.

„Je to velká škoda, za druhý poločas bychom si asi remízu zasloužili,“ smutnil liberecký trenér Josef Petřík, jemuž kazilo náladu i Gebreselassieho zranění. Hostující bek musel už po necelé půlhodině opustit hřiště kvůli bolestem v koleni. „Musí na podrobné vyšetření. Moc by mě mrzelo, kdyby šlo o něco vážného. Gebreselassie měl totiž v poslední době takřka reprezentační formu a hrozně by nám scházel,“ neskrýval Petřík obavy.

1. FC Brno - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 44. Polách. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Koval. ŽK: Dejmek, Smetana (oba Liberec). Diváci: 2481.
Brno: Bureš - Jílek, Dvorník, Trousil, Husár - Dostálek, Křeček, Polách (68. Chlup, 89. Huška) - Kalabiška (90. Rabušic), T. Došek, Hodek. Trenér: Beránek.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie (27. Polák), Kelič, Dejmek, Janů (61. Frejlach)- Dočkal, Papoušek, Gecov, Vulin - Smetana, Kerič (78. Diviš). Trenér: Petřík.

Reklama

Související témata: