Hlavní obsah

Slavia zahájila jarní stíhačku povinnou výhrou v malém derby nad Střížkovem

Povinnou výhrou v malém pražském derby proti Střížkovu zahájila Slavia jarní stíhací jízdu za vidinou pohárové Evropy. O import tří bodů ze Strahova se zasloužil už po pětadvaceti minutách slovenský záložník ve slávistických službách Grajciar, který parádní střelou z šestadvaceti metrů nedal domácímu Belaňovi šanci. Střížkov tak zůstává u samého dna tabulky a prohrou si ještě více zkomplikoval ligovou existenci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útok Slavie vedou Peter Grajciar (vlevo) a Zdeněk Šenkeřík.

Článek
Fotogalerie

S nově poskládanou obranou, slovenským gólmanem Seneckým mezi tyčemi a Vlčkem v roli staronového kapitána měla Slavia od prvních minut fotbalově navrch a bylo jen otázkou času, kdy svou převahu zúročí. Hned v samém úvodu totiž nebezpečně hlavičkoval Šenkeřík, po jedenácti minutách dal dokonce Hloušek branku, ale sudí ji pro předchozí ofsajd neuznal. Čtvrthodiny poté už ale ke středovému kruhu ukázal, neboť proti dalekonosné střele Grajciara neměl Belaň šanci.

To už ovšem Hloušek na hřišti nebyl, neboť hned v úvodu střetnutí se zranil, po dvaceti minutách musel střídat a zřejmě přišel o cestu ke středeční přípravě české reprezentace do Skotska.

Slávisty pochopitelně vedoucí branka uklidnila a kdyby po dalších osmi minutách mířil Grajciar jen trochu přesněji, mohli proměnit jarní prolog v hotovou idylu. Střížkovská obrana si totiž počínala neuvěřitelně laxně, ponechávala Jarolímovým svěřencům čas i prostor, takže o další gól si vyloženě koledovala.

Vlček k němu v nástupu do druhé půle blízko, ale trefil jen boční síť, takže Střížkov ještě dýchal a na studeném Strahově dokonce na pár minut ožil. Nová slovenská akvizice Senecký však Slavii dvakrát v rychlém sledu podržel, neboť nejprve zlikvidoval střelu Macha a vzápětí i dorážku Pospíšila.

Domácí tím své dvě velké příležitosti vyrovnat a se zápasem ještě něco udělat vyčerpali a protože na další se přes míchání se sestavou už nezmohli, Slavia si v hodně průměrném utkání tři body pohlídala, i když výhru už nezvýšila. Milan Černý měl sice ke gólu blízko, ale v poslední minutě trefil jen tyč.

Bohemians - Slavia 0:1 (0:1)
Branku: 25. Grajciar. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl. ŽK: Mach, Jeslínek, Belaň, Ilbe, Fenyk, Devátý, Kincl - M.Černý. Diváci: 4568.
Bohemians: Belaň - Flachbart, Lencevič, Horáček, Grznár - Jeslínek (46. Fenyk), Demeter, Dobeš (76. Devátý), Mach - Pospíšil (61. Kincl), Ilbe. Trenér Jindráček.
Slavia: Senecký - Krajčík, Lafrance, Kopic, Hubáček - Grajciar, Trapp (61. Ragued), Janda, Hloušek (21. M. Černý) - Šenkeřík (86.Kysela), Vlček. Trenér Jarolím.

Reklama

Související témata: