Hlavní obsah

Slavia sice vyhrála, Jarolím přesto úplně spokojen nebyl

PRAHA

Slavia povinnost splnila, v malém pražském derby Střížkov porazila a tři povinné body získala, její trenér Karel Jarolím však přesto spokojen nebyl. „Vítězství jsme sice vybojovali, ale do dalších zápasů se musíme zlepšit a hru zkvalitnit,“ bylo mu jasné, že s podobnými výkony by jeho tým těžko naplnil předsevzetí o jarním ataku na účast v evropských pohárech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z gólu Grajciara do sítě Střížkova

Článek

Do přestávky vyzníval prolog ligového jara na zmrzlém Strahově jasně pro Slavii. Měla navrch, zásluhou slovenského legionáře Peter Grajciara vedoucí branku vstřelila, i další šance si připravila a zahodila. „A navíc nám sudí neuznal gól, takže první půle byla v našem podání opravdu mnohem lepší než poločas druhý,“ přitakával slávistický kouč, jenž musel před utkáním improvizovat se složením stoperské dvojice.

Nakonec postavil Lafrance, jenž přišel z Mostu, společně s další novou akvizicí Kopicem, kteří si své uhráli a do přestávky soupeře do šance de facto nepustili. „Ve vzduchu si počínali slušně, ale některé situace měli řešit lépe, takže je na čem pracovat,“ vytýkal jim několik zaváhání hlavně po přestávce. To když pustili nejprve Ilbeho do úniku nebo nechali střílet Macha a poté dorážet Pospíšila.

„To už nám situaci komplikovalo odstoupení Hlouška, jenž si pohmoždil koleno, stejně jako nucené střídání zraněného Trappa,“ vysvětloval Jarolím, proč to ve hře jeho mužstva začalo po přestávce skřípat. A v některých fázích hodně nahlas. Naštěstí pro Slavii se ukázalo, že úprk slovenského gólmana Štefana Seneckého z tureckého angažmá do Edenu by mohl být pro Pražany spásou. Jarolím z něho před startem ligového jara udělal jedničku a třetí gólman slovenské reprezentace se mu patřičně odvděčil.

„Ukázal, že je kvalitním gólmanem. V důležitých momentech mužstvo podržel, takže mu patří velký dík, že jsme nad Střížkovem vyhráli,“ kvitoval jeho výkon slávistický kouč.

I přes tříbodový import ze Strahova však s vystoupením svých svěřenců spokojen nebyl. „Hlavně ve středu hřiště jsme udělali spoustu nevynucených chyb, lacině jsme přicházeli o míč, místo rychlé přihrávky dopředu jsme se snažili zbytečně držet balón. První utkání prostě ukázalo, že se musíme zlepšit a hru zkvalitnit,“ věděl Jarolím po vítězné jarní premiéře své.

Reklama

Související témata: