Hlavní obsah

Slavné jméno se vrací do Edenu! Je brankářská rošáda předzvěstí Kolářova odchodu?

Praha
Aktualizováno

Jednoho Jendu Stejskala už mezi tyčemi fotbalová Slavia měla. Dlouholetý sparťan posílil sešívané po návratu z Anglie a v roce 1996 jim vychytal slavný titul. Nyní jde o shodu jmen, ale gólman Jan Stejskal je v Edenu znovu. Obhájce titulu se domluvil na brankářské rošádě s Mladou Boleslaví, kam míří Jakub Markovič. V obou případech se jedná o hostování. Markovič by se měl rozchytat pro případ, pokud by do zahraničí zamířil Ondřej Kolář, velká opora červenobílých.

Foto: slavia.cz

Brankář Jan Stejskal bude hostovat ve Slavii.

Článek
Fotogalerie

Jasnou brankářskou jedničkou je ve Slavii kouzelník Ondřej Kolář. Zatím v Edenu zůstává, nicméně zájem ze zahraničí o něj neustává. A rošáda mladých gólmanů s Mladou Boleslaví ukazuje, že sešívaní chtějí být v maximální míře připraveni, pokud by Koláře přece jen ztratili.

„Motivace k výměně je dvojí. Chceme, aby Jakub Markovič posbíral více startů v lize, protože tady by jich asi mnoho nedostal. Na Honzu Stejskala jsme měli dlouhodobé reference, už ho nějakou dobu sledujeme společně s jedním dalším gólmanem," avizuje na klubovém webu trenér brankářů Štěpán Kolář.

„V budoucnu budeme muset brankářskou situaci řešit. Uvidíme, jak se povede Markymu hostování, jak bude vypadat Honza u nás. V zimě si pak situaci vyhodnotíme," dodává Kolář.

Zatímco devatenáctiletý Jakub Markovič odchází do středočeského klubu na hostování bez opce, třiadvacetiletý Jan Stejskal bude ve Slavii hostovat do zimy, ale s opcí na přestup.

„Rozhodli jsme se pro tento krok, aby nadějný Jakub Markovič měl větší šanci poprat se o ligové herní vytížení. V áčku má jasnou pozici Ondřej Kolář a Marky přichází do věku, kdy by měl získávat herní praxi. Věříme, že v Mladé Boleslavi o ni úspěšně zabojuje a že ho hostování posune," vysvětluje člen klubového vedení Jiří Bílek.

Věří, že bude platný

„Honza Stejskal stále platí za velmi talentovaného mladého gólmana, kterého naši trenéři brankářů znají od mládežnického věku. Věříme, že pro Slavii může být platný jak v budoucnu, tak i v současnosti. Přejeme mu, aby se mu dařilo a vhodně doplnil náš brankářský tým, " dodává Bílek.

V lize zatím Stejskal odchytal 14 zápasů a zájem Slavie ho ohromně potěšil. „Popravdě první, co jsem si řekl, bylo 'wow'. Štípl jsem se, jestli je to pravda. Musím ale říci, že Slavia se neodmítá, je to největší klub v Česku, navíc teď hraje výborně v Evropě. Velkoklub. Vůbec jsem se nerozmýšlel," hlásí nejnovější slávistická posila.

Přichází do Edenu s velkou motivací. „Samozřejmě ve Slavii chytá Koli, který je gólman číslo jedna. Já přicházím, abych byl připraven, a hlavně si zvykl na styl, který trenéři chtějí hrát. Proto jde o půlroční hostování s opcí. Uvidíme, jestli se budu líbit a časem třeba Koliho nahradím," usmívá se pardubický odchovanec.

Kolářovi i nadále bude krýt záda také zkušený Přemysl Kovář.

Reklama