Hlavní obsah

Netradiční penaltu odkoukal v Premier League. Kluci nevěřili, že si to v zápase dovolím, smál se kat klokanů

Praha

Tak blízko hattricku v nejvyšší soutěži nikdy nebyl. Olomoucký záložník David Houska dal v páteční předehrávce 3. kola fotbalové ligy Bohemians 1905 (3:0) dva góly, k tomu nastřelil tyč.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Ibrahim Keita z Bohemians, David Houska z Olomouce a Josef Jindřišek z Bohemians.

Článek

„Dva góly jsem vstřelil jen na Slavii, už je to ale pár let. Je škoda té tyčky. Mrzet mě ale nemusí, protože jsme vyhráli," řekl Houska. Nejprve v závěru prvního poločase parádně zavěsil šajtlí k tyči, když si předtím na hranici šestnáctky narazil s Nešporem.

„Před utkáním jsem Nešpimu říkal, že jakmile budu mít tahle míč, tak půjdu do narážečky. A ať mi balon sklepne. Vyšlo nám to ideálně," radoval se Houska. Svoji druhu branku zaznamenal pět minut před koncem z pokutového kopu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ležící David Houska z Olomouce a brankář Bohemians Patrik Le Giang.

Exekuce byla netradiční, těsně před kopem poskočil, aby získal čas na sledování pohybu gólmana klokanů. Povedlo se, Houska poslal míč na opačnou stranu, než pro kterou se rozhodl Le Giang.

„Takové zahrání penalty jsem odkoukal od Bruna Fernandese z Manchesteru United. Důležité je nekoukat na míč, ale na brankáře. Nemusí se míč ani umístit, stačí ho poslat na druhou stranu," podotkl 27letý záložník.

„Piloval jsem to na tréninku. Kluci se smáli, nevěřili, že bych něco takového udělal v zápase. Kdybych nedal, asi bych si něco vyslechnul. Expert na takové penalty ale budu, až jich proměním víc," dodal Houska.

Reklama

Související témata: